Brzo i lako napravite preukusne palačinke bez brašna i šećera

Brzo i lako napravite preukusne palačinke bez brašna i šećera

Napravite ukusnu poslasticu, a da ne koristite ni brašno ni beli šećer.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

- 1kg krompira

- 1 žumance

- 1 celo jaje

- mali komad masla

- malo soli

- brašno po potrebi

- džem po izboru

Foto: Shutterstock

Priprema:

Kilogram krompira oljuštimo, obarimo i propasiramo. U propasirani krompir dodamo 1 žumance, 1 celo jaje, mali komad masla, malo soli i malo brašna kako bi zamesili testo.

Testo ne sme biti suviše meko. Za dobro umešano testo potrebno nam je oko pola sata. Dugo rađeno testo je uvek ukusnije, ali i kompaktnije te je lakše za dalju obradu.

Testo uobličimo u oblik hleba i podelimo na 12 delova. Od svakod dela razvučemo oklagijom testo i uobličimo u oblik palačinke. Veličina palačinke se mora prilagoditi tiganju u kojem će se peći.

Na zagrejanoj masti pečemo palačinke sa obe strane (potrebno je dosta masti, dodajemo je pri svakom obrtanju palačinke). Pečene palačinke filuju se džemom po izboru, uvujaju u rolnu i posipaju prah šećerom.

Zatvoreno za komentare.