Kako da povećate šanse da nađete posao

Kako da povećate šanse da nađete posao

Istina je da posao nije lako naći pogotovu kada ima puno nezaposlenih a malo novih radnih mesta, kao što je slučaj kod nas, ali je takođe istina da pametno traženje posla povećava šansu da se radno mesto nađe i da se nađe pre.

Foto: Shutterstock

Žaljenje na situaciju u okruženju, loš sistem obrazovanja i ostalo ne pomaže, jedina pomoć i rešenje jeste vaša akcija. 

- Zato ukoliko tražite posao, u potragu za radnim mestom krenite odmah i ne odlažite je za kasnije, jer time možda propuštate i sasvim konkretnu ponudu koja je trenutno aktuelna.

- Iskustvo pokazuje da je kada se traži posao, o tome treba dobro obavestiti što veći krug ljudi, prijatelja, kolega po raznim osnovama, iz škole, sa fakulteta, sa ranijih poslova i slično, zatim komšija, rođaka, poznanika.

- Ovo nekada može da deluje kao nešto što će teško pomoći ali i ovde se dešava, uostalom kao i u drugim situacijama u životu, da nam informacijom ili na drugi način, pomogne neko od koga smo to najmanje očekivali. Što je veći krug ljudi upoznat sa vašom namerom da nađete posao i mogućnosti za njegovo pronalaženje su veće.

Foto: Shutterstock

- Danas postoji mogućnost evidentiranja kod raznih agencija i sajtova koji se bave posredovanjem pri zapošljavanju pa je dobro registrovati se kako biste bili obavešteni o upražnjenim radnim mestima iz oblasti koja vas zanima.

- Takođe svoj CV možete da pošaljete firmama u kojima biste možda želeli da radite. Ako odmah i nemaju radno mesto za vas, možda kasnije iskrsne baš takvo radno mesto i dobro je da u tom trenutku u svojoj bazi imaju i vaše podatke.

- Dobro je proći i neku obuku za traženje posla gde se nauče praktične cake i veštine koje povećavaju šanse za zaposlenje.

Foto: Pexels

- Aktivirajte se na društvenim mrežama jer tamo mogu da se pronađu najrazličitije informacije pa čak i one o slobodnim radnim mestima.

Zatvoreno za komentare.