Ovo može svako: Ako želite da vam meso bude sočno, uradite samo jednu stvar pre pripreme

Ovo može svako: Ako želite da vam meso bude sočno, uradite samo jednu stvar pre pripreme

Sočno, pečeno meso koje se prosto topi u ustima - nema ničeg ukusnije, čini nam se! Ipak, užitak može da pokvari kada je meso tvrdo, suvo i žilavo, pa se obrok pretvori u agoniju.


Foto: Shutterstock



No, postoji jednostavno rešenje koje će doprineti da meso bude daleko ukusnije, čak i bez ikakvih priloga. Priznajemo, zahteva malo truda, ali vredi, posebno ako očekujete važne goste.


Dakle, sve što je potrebno da meso ne bi bilo suvo i bezukusno, jeste da pre termičke obrade (pečenja ili prženja) odstoji neko vreme u marinadi.


Foto: Shutterstock



Marinadu pripremite po želji, ima bezbroj varijanti, a mi vam donosimo jednu prilično univerzalnu i jednostavnu.


Potrebni sastojci:


- pola šolje maslinovog ulja


- pola šolje piva


Foto: Pixabay



- kašika meda


- kašika soli


- 3 čena belog luka


Priprema:


Foto: Shutterstock


Izgnječite beli luk sve dok ne postane kremast, pa tome dodajte maslinovo ulje, so, pivo i med. Dobro izmešajte.


Meso isecite po želji na komade, ili šnicle, i prelijte marinadom. Ostavite u frižideru bar 3 sata (a najbolje i preko noći), pa se bacite na pečenje ili prženje!

Затворено за коментаре.