Ovo može svako: Ako želite da vam meso bude sočno, uradite samo jednu stvar pre pripreme

Ovo može svako: Ako želite da vam meso bude sočno, uradite samo jednu stvar pre pripreme

Sočno, pečeno meso koje se prosto topi u ustima - nema ničeg ukusnije, čini nam se! Ipak, užitak može da pokvari kada je meso tvrdo, suvo i žilavo, pa se obrok pretvori u agoniju.

Foto: Shutterstock

No, postoji jednostavno rešenje koje će doprineti da meso bude daleko ukusnije, čak i bez ikakvih priloga. Priznajemo, zahteva malo truda, ali vredi, posebno ako očekujete važne goste.

Dakle, sve što je potrebno da meso ne bi bilo suvo i bezukusno, jeste da pre termičke obrade (pečenja ili prženja) odstoji neko vreme u marinadi.

Foto: Shutterstock

Marinadu pripremite po želji, ima bezbroj varijanti, a mi vam donosimo jednu prilično univerzalnu i jednostavnu.

Potrebni sastojci:

- pola šolje maslinovog ulja

- pola šolje piva

Foto: Pixabay

- kašika meda

- kašika soli

- 3 čena belog luka

Priprema:

Foto: Shutterstock

Izgnječite beli luk sve dok ne postane kremast, pa tome dodajte maslinovo ulje, so, pivo i med. Dobro izmešajte.

Meso isecite po želji na komade, ili šnicle, i prelijte marinadom. Ostavite u frižideru bar 3 sata (a najbolje i preko noći), pa se bacite na pečenje ili prženje!

Zatvoreno za komentare.