Australijski kuvar Ričard Korniš otkrio je nekoliko trikova koji mogu da pomognu da pržena jaja svaki put ispadnu savršeno.
Foto: Pixabay
Sve što treba da uradite je da koristite papir za pečenje kad ih pržite.
"Stavite papir za pečenje u tiganj i zagrejte ga na srednjoj vatri. Kada se zagreje, stavite mali komad putera ili malo maslinovog ulja i razbijte jaja direktno na papir. Poklopite tiganj", savetuje kuvar.
Iako se spremanjem na ovaj način neće stvoriti hrskave ivice, jaje će biti savršeno prženo, a između ostalog, biće vam lakše i da operete tiganj pošto se zbog papira neće zalepiti.
Ranije je Korniš rekao da zatvaranje tiganja poklopcem pomaže da se jaje isprži do perfekcije.
Foto: Pixabay
"Kod prženja toplota polazi odozdo, sa dna tiganja, a masnoća tj. ulje ili puter sprečavaju da se jaje zalepi, istovremeno mu dodajući ukuse".
Kada je tiganj poklopljen, toplota se reflektuje i prži hranu i odozgo.
Ako volite da jedete slaninu sa jajima, on savetuje da u tiganju najpre propržite slaninu, a to malo masnoće što će ostati u tiganju je idealno za prženje jaja.