Hladna kafa drugačije utiče na organizam

Hladna kafa drugačije utiče na organizam

Bez kafe teško da neko od nas može da započne dan, omiljeni napitak širom sveta nas razbuđuje, ali i ulepšava jutra. Preporuka je da se šoljica kafe popije ubrzo nakon što je napravljena, ali svi znamo da posegnemo za gutljajem i kada je ona stajala nekoliko sati.

Foto: Shutterstock

Ipak, smemo li to? Da li je to uopšte zdravo?

Verovali ili ne, kada je reč o običnoj crnoj kafi možete je popiti i nakon što je odstojala neko vreme - nećete naškoditi svom organizmu, ali hoćete čulu ukusa. Naime, ova kafa neće imati isti ukus kao kada je sveže skuvana. Nakon 30 minuta menja svoj prepoznatljiv ukus, i postaje hladna, čime gubi svoju draž.

Foto: Pixabay

Možda vam padne na pamet da je podgrejete u mikrotalasnoj, ali to neće promeniti ukus. Ako ipak poželite da je zagrejete, uradite to na šporetu - tako će postati ravnomerno topla i nestaće sve bakterije.

I pažnja! Kafa s mlekom ne treba da se pije ako je stajala nekoliko sati - ono se lako kvari na sobnoj temperaturi. Zato radije pripremite sebi novu šolju ovog ukusnog napitka i uživajte u punom ukusu!

Zatvoreno za komentare.