Skuvali ste previše jaja? Nemojte ih bacati, možete ih iskoristiti za sjajna jela!

Skuvali ste previše jaja? Nemojte ih bacati, možete ih iskoristiti za sjajna jela!

Uvek mislimo da je malo koliko god jaja kupili, skuvali, ofarbali za Uskrs. 

Foto: Shutterstock

Moramo ovoliko komada u crveno, ovoliko u plavo, a ova ćemo ostaviti za dekupaž tehniku, „ombre“ tehniku farbanja jaja, a na kraju se desi da se sva ta jaja ne pojedu.

Ali nemojte ih bacati!

Ovo je samo jedan od načina kako da iskoristite višak uskršnjih kuvanih jaja, po savetu i receptu Sandre Pecić sa bloga Ko to tamo:

Slani miliprot s kuvanim jajima

Sastojci za testo:

- oko 400g brašna

- 200ml mleka

- 100ml ulja

- pola kocke kvasca

- 1 jaje

- so

Sastojci za nadev:

- 200-300g krem sira

- dva struka seckanog mladog luka

- kuvana jaja

Postupak:

Umesite meko testo od navedenih sastojaka i ostavite ga da pokriveno krpom naraste dok se ne udvostruči. 

Umešajte krem sir i luk, a jaja oljuštite.

Od naraslog testa kidajte komade, razvucite svaki toliko da njime može da se obloži jaje. Nafilujte krem sirom i lukom pa na sredinu stavite jaje.

Krajeve testa zatvorite oko jajeta i formirajte pravilnu loptu. Ređajte u okrugle modle ili direktno na pleh.

Premažite žumancetom i pecite 20 minuta ili duže na 200 stepeni. 

Zatvoreno za komentare.