Uvek mislimo da je malo koliko god jaja kupili, skuvali, ofarbali za Uskrs.
Foto: Shutterstock
Moramo ovoliko komada u crveno, ovoliko u plavo, a ova ćemo ostaviti za dekupaž tehniku, „ombre“ tehniku farbanja jaja, a na kraju se desi da se sva ta jaja ne pojedu.
Ali nemojte ih bacati!
Ovo je samo jedan od načina kako da iskoristite višak uskršnjih kuvanih jaja, po savetu i receptu Sandre Pecić sa bloga Ko to tamo:
Sastojci za testo:
- oko 400g brašna
- 200ml mleka
- 100ml ulja
- pola kocke kvasca
- 1 jaje
- so
Sastojci za nadev:
- 200-300g krem sira
- dva struka seckanog mladog luka
- kuvana jaja
Postupak:
Umesite meko testo od navedenih sastojaka i ostavite ga da pokriveno krpom naraste dok se ne udvostruči.
Umešajte krem sir i luk, a jaja oljuštite.
Od naraslog testa kidajte komade, razvucite svaki toliko da njime može da se obloži jaje. Nafilujte krem sirom i lukom pa na sredinu stavite jaje.
Krajeve testa zatvorite oko jajeta i formirajte pravilnu loptu. Ređajte u okrugle modle ili direktno na pleh.
Premažite žumancetom i pecite 20 minuta ili duže na 200 stepeni.