Kako napraviti ćevape kao iz restorana koji će oduševiti sve za trpezom?

Kako napraviti ćevape kao iz restorana koji će oduševiti sve za trpezom?

Zna se šta je na srpskoj trpezi nezaobilazno - bez mesa ne možemo ni da zamislimo valjani obrok, a ono roštiljsko uvek caruje! Ćevape i pljeskavice svi redom obožavamo, ali retko kad "potrefimo" dobar recept za iste!

Foto: Pixabay

No, nije tako teško napravite sočne ćevapčiće punog ukusa, kako to u prvi mah deluje, samo se treba držati nekih smernica.

Pre svega - zaboravite na ćevape od čistog svinjskog mesa, ono zapravo treba da bude u manjem procentu, a većinu mesa treba da čini junetina. Takođe, meso bi trebalo da bude masno, kako biste izbegli da vam na kraju truda ćevapi budu suvi.

Foto: Shutterstock

Naravno, najukusniji su oni koji se peku na grilu, ali kako većina nas nije u mogućnosti da ih tako svakodnevno pravi, zato u pomoć pozovite tiganj roštilj.

Ono što je važno jeste da ćevape pržite na umerenoj vatri i da ih stalno okrećete kako bi se jednako ispekli sa svih strana.

Dakle evo jednog od najboljih recepata za ukusne ćevapčiće koji mame i mirisom i ukusom. I imajte na umu napomenu - da sami možete da odlučiti koju ćete količinu kog mesa staviti, u svinjetinu i junetinu po volji možete dodati i ovčetinu ili jagnjetinu.

Sastojci

Foto: Shutterstock

- 800 grama junetine od vrata

- 200 grama svinjetina

- 50 ml vode

- kašičica soli

Foto: Pixabay

- malo bibera

- malo aleve paprike

- 3 čena belog luka dobro usitnjenog

Priprema:

U vodi prokuvajte beli luk, so, biber i alevu papriku. Kada se ova smesa ohladi, dodajte je u samleveno meso. Ključno je da ova smesa bude dobro "umešana", tačnije da je mešate oko pola sata.

Foto: Shutterstock

Potom dodajte jednu kašičicu sode bikarbone, a zatim opet sve jako i dobro izmešajte. Ostavite smesu da odstoji u frižideru nekoliko sati, a najbolje je da to bude preko noći.

Sutradan oblikujte ćevape, i pržite ih na način na koji smo objasnili.

Servirajte uz sitno seckan luk i prilog po želji!

Prijatno!

Zatvoreno za komentare.