Saveti koji će vam pomoći da očistite stan bez imalo muke

Saveti koji će vam pomoći da očistite stan bez imalo muke

Kod čišćenja stana najbolja pomoć je stvarno očistiti neki deo, ali od pomoći može da bude i dobar savet. Evo nekoliko korisnih.

Foto: Shutterstock

Pribor za čišćenje je najbolje čuvati na jednom, za to određenom mestu, kako ne biste gubili vreme i strpljenje, tražeći gde su krpe, kofe i drugi sudovi, hemikalije. 

Kod brisanja prašine, pravilno je krenuti odozgo i prvo brisati gornje površine jer će prašina koja se briše, svakako padati na one ispod, tako da brisanje od donjih prema gornjim površinama i policama ne bi bilo efikasno.  

Foto: Shutterstock

Mišljenja i pristupi su podeljeni kada je reč o tome da li usisavanje prašine treba obaviti na početku ili na kraju čišćenja stana.

Međutim, činjenica je da se tokom čišćenja podiže prašina i ako se usisavanje obavi pre ostalih faza čišćenja, rizikuje se ostavljanje prašine na pojedinim površinama. 

Foto: Shutterstock

Iskustvo je pokazalo da je bolje svakoga dana očistiti poneki kutak ili deo stana, na primer kuhinju ili kupatilo, terasu, dečju sobu, a ne ceo stan odjednom. Parcijalno čišćenje ima dve velike prednosti.

Prva je da se deo koji se čisti, očisti dobro jer se radi samo on i može mu se posvetiti dovoljno pažnje i vremena. Druga prednost je manji umor nego kada se tretira veća površina ili više prostorija u jednom danu.