Kako odletiti bravu na automobilu za tren oka

Kako odletiti bravu na automobilu za tren oka

Ovaj fantastičan savet posebno će vam biti koristan ujutru kada jurite na posao, a napolju je toliko hladno da jedva čekate da uđete u automobil, upalite grejanje i zagrejete promrzle prste.

Iako smo imali poprilično blagu zimu, ovih dana se ceo region suočava sa pravim ledenim danima i "debelim" minusom. Ukoliko vam se zbog ovakvog vremena dešava da ne možete da uđete u automobil jer vam se brava zaledila ili ne vidite ništa zbog zaleđenih stakala, imamo način kako da rešite ovaj problem!

Radi se o spreju za odleđivanje koji možete da napravite kod kuće, za nekoliko minuta. Spasiće vas od mukotrpnog struganja. Sve što treba da uradite je da ovom tečnošću naprskate stakla i led će se otopiti.

Znači, ako pri ruci nemate sprej za odleđivanje stakala na automobilu, uzmite  medicinski alkohol i vodu. Sipajte ih u bocu sa raspršivačem u razmeri 2:1 (dve trećine alkohola i trećina vode), promućkajte, i to je to.

Dobro bi bilo da jednu takvu bocu imate u kući, a jednu u automobilu.

Deo tečnosti možete nasuti i u minijaturnu bocu sa raspršivačem i držati je u torbici ili džepu od jakne - kako biste mogli da odledite stakla i kada se vraćate kući sa posla ili ako ste "zaglavili" negde pa su se stakla ponovo zaledila. To je posebno korisno ako ste u gradu, a zaledi vam se brava na vratima od automobila. Naime, ova tečnost pomaže i u tom slučaju.

Dodatni saveti:

Zaleđena stakla nikada ne zalivajte vrućom vodom, jer mogu da puknu, posebno ako već imaju manja oštećenja, upozoravaju stručnjaci. Pametniji izbor je mlaka voda koju na staklo nanesete krpom. 

Ako se nađete negde u gradu, stakla vam se zalede, a kod sebe nemate ni sprej, ni toplu vodu ni strugalicu - uzmite kreditnu karticu i istružite led. To će ići malo sporije, ali ipak ćete nakon nekog vremena moći da sednete u auto i odvezete se kući. Stavite karton na stakla. Ovo je odličan način prevencije da se stakla na autu uopšte ne zalede. Umesto kartona možete da stavite i stari peškir.

Zatvoreno za komentare.