Kako privući novac u kuću i uvek ga imati?

Kako privući novac u kuću i uvek ga imati?

Postoje neka verovanja koja vam mogu pomoći da privučete novac i zadržite ga u svom džepu. Način na koji se ophodite prema novčanicama, pa čak i položaj metle u kući, kažu naši stari, može uticati na finansijsku situaciju u domu.

Foto: Shutterstock

Ovladajte ovih trikovima ako želite da imate konstantan priliv novca.

1. Kada pozajmiti pare i tražiti povišicu?

Foto: Pixabay

Povišicu treba da tražite u sredu tokom dana. Ne pozajmljujte novac prijateljima i poznanicima u utorak. Kako kažu verovanja, ujutru treba davati i uzimati zajam, zato što bilo kakve operacije sa parama koje obavljate uveče ili u toku noći vode u propast. Trudite se da nikada ne tražite zajam, a da češće dajete novac onome ko ga od vas traži jer ćete tako da ga programirate da vam vrati na drugi način.

2. Plata treba da prenoći

Foto: Pixabay

Da bi novac koji ste zaradili zavoleo vašu kuću, onog dana kada dobijete platu nemojte da potrošite nijedan dinar. Čitava suma trebalo bi, po verovanju, da prenoći u vašem domu.

3. Šta se ne pozajmljuje komšijama?

Foto: Pixabay

Ne valja pozajmljivati komšijama hleb ili so jer novčana sigurnost može da napusti vaš dom i ode u komšijsku porodicu.

4. Kućna pravila za pun budžet

Foto: Pixabay

Novca neće biti ako zviždite u sobi i mrvice sa stola čistite rukom.

5. Kada džepovi donose novac?

Foto: Pixabay

Džepove odeće koja visi u ormanu napunite sitnim papirnim novcem. Pare ne vole iscepane džepove ili otpalu dugmad.

6. Staro verovanje o metlama

Foto: Shutterstock

Da bi u kući bilo para, metlu treba da postavite drškom nadole.

7. Moneta sreće

Foto: Pixabay

U najmanjoj pregradi novčanika čuvajte najmanju papirnu novčanicu savijenu u trougao. Takođe, u novčaniku treba da postoji i srećna moneta – prvi zarađen novac ili onaj dobijen od dobrog čoveka. Tu novčanicu ne valja potrošiti – ona je talisman finansijske sigurnosti. U suprotnom, pare mogu da se naljute i da ne dolaze do vaše ruke.

8. Čuvajte kovanice

Foto: Pixabay

Nikada ne držite novčanik prazan, neka u njemu bude makar pokoji novčić. Sav novac mora da bude glavom stranom okrenut prema gazdi.

9. Ne kradite tuđu sreću

Foto: Shutterstock

Dobijene pare na kocki, zarađene nepošteno, nađene ili poderane, ne donose sreću i zato ne treba da se zadržavaju u vašem novčaniku. Podelite ih sirotinji ili ih brzo potrošite.

10. Čuvajte krupnu novčanicu

Foto: Pixabay

U kući ili u stanu treba godinu dana čuvati krupnu novčanicu, koja će se napuniti vašom energijom i početi da privlači novac.

Zatvoreno za komentare.