Ovo su komplimenti koje muškarci najviše žele da čuju

Ovo su komplimenti koje muškarci najviše žele da čuju

Naučna studija je pokazala da pripadnici jačeg pola najviše vole da dobiju pohvale na račun svog fizičkog izgleda. Laički bismo zaključili da komplimenti isključivo (ili bar najviše) prijaju ženama, ali istraživanja pokazuju da ni muškarci na njih nisu imuni. Čak ih nekad i željnije iščekuju.

Foto: Shutterstock

Studija kanadskih naučnika je pokazala da pripadnici jačeg pola najviše vole da dobiju pohvale na račun svog fizičkog izgleda, dok je 52 odsto ispitanika odgovorilo da im prija kada dame primete njihovu novu košulju, džemper ili parfem. Na listi poželjnih komplimenata našli su se još:

Šarm

Čak 40 odsto muškaraca uživa u pohvalama na račun humora, jer smatraju da je to afrodizijak za žene.

Muževnost

Koliko god bili jaki i samostalni, priuštite svom partneru zadovoljstvo u činjenici da je on "jači" pol. Jer momci vole kada im kažete da su baš sposobni, muževni i da imaju taj zaštitnički potencijal.

Foto: Shutterstock

Vozačke sposobnosti

Svaki muškarac voli da njegove vozačke sposobnosti budu pohvaljene. Zato vašem muškarcu s vremena na vreme recite da dobro vozi ili naglasite da se odlično parkira (naravno ako baš nije očigledno loš u tome).

Poslovne ambicije

Posao je važan za mušku samouverenost, pa zato ne štedite lepe reči kada uradi nešto važno, neki projekat uspešno završi ili kada napreduje.