Šta bismo trebali da radimo umesto opsesivnog čitanja vesti

Šta bismo trebali da radimo umesto opsesivnog čitanja vesti

Uz aktuelnu nimalo zavidno situaciju, nije čudno to što svi želimo da se informišemo o svim novim detaljima u vezi sa korona virusom i neophodnom izolacijom.

Foto: Shutterstock

Međutim, to ne znači da po ceo dan samo treba da listamo sve moguće vesti i pratimo sve blogove samo o tome.

Informisanost je dobra, ali opsesivnost nije i može da odvede u anksioznost i uznemirenost. To nikome nije neophodno u ovom trenutku, već svako treba da se fokusira na nešto pozitivno i korisno.

U nastavku pronađite nekoliko takvih predloga za ove trenutke kućnog karantina.

Osvežite kućne biljke

Zelenilo ulepšava sve vrste domova i uvek je preporučljivo imati makar jednu saksiju ukrasnih biljaka, ako ne i više. Verujemo da mnogi od vas već imaju tu praksu održavanja biljaka, ali nam se u gužvi desi da neke od njih zapostavimo.

Foto: Shutterstock

U ovim trenucima možemo im posvetiti malo pažnje i osvežiti ih, a ujedno se informisati kako da u budućnosti ne ponavljamo iste greške.

Vežbajte

Možda ne možete da idete u teretanu trenutno, ali to ne znači da ne možete da radite na jačanju svog tela i u sopstvenom domu. Za mnoge vežbe snage uopšte nisu potrebna nikakava pomagala osim podmetača, malo prostora i malo dobre volje.

Baš takve preporuke možete videti u ovom Instagram postu, ali slobodno pronađite i druge koje vam mogu biti korisne i nakon završetka izolacije.

Foto: Shutterstock

Sredite cipelarnik

Znate onu gužvu koju imate u cipelarniku i koju nikako da sredite? Sada je pravi trenutak za to, a ne zaboravite i da dezinfikujete svu obuću koju ste nosili prilikom izlaska iz kuće u neophodnu nabavku.

Proverite da li ima neke obuće koju više ne nosite, napravite bolji raspored koji će vam ubrzati funkcionisanje i bićete zahvalni sebi kada ponovo dođe vreme za češći boravak napolju.

Foto: Shutterstock

Izvadite vodene boje

U ovim trenucima treba ostati miran i priseban, ali i naći sebi neku umirujući zanimaciju. Ukoliko imate vodene boje u kući, izvadite ih i napravite mesta za mali kreativni kutak.

Možete se inspirisati raznim internet vodičima, ili isprobavati pravljenje različitih oblika i nijansi, šta god da vam odgovara. Naravno, ista vrsta relaksacije može biti i uz tempere, flomastere ili pak tuš.

Meditirajte

Meditacija je korisna i inače i preporučuje se svima, bez obzira na godine i fizičku spremnost, a to isto važi i sada. Dobra je i za telo i za duh, samo treba pronaći one varijacije na temu koje vama odgovaraju trenutno.

To je ujedno još jedan dobar način da se malo isključite i ponovo napunite baterije u stresnim trenucima.

Zatvoreno za komentare.