Kraljevčanka se odrekla poklona i donirala aparat bolnici!

Kraljevčanka se odrekla poklona i donirala aparat bolnici!

Osim što je uspešna studentkinja treće godine Elektrotehničkog fakulteta i polaznik Istraživačke stanice "Petnica", Kraljevčanka Andrea Ćirić (23) pokazala je i da je veoma humana.

Foto: Shutterstock

Odeljenju pedijatrije kraljevačke Opšte bolnice "Studenica" poklonila je takozvanu špric-pumpu.

Novac za ovu vrednu donaciju Andrea je prikupila tako što se odrekla poklona za svoj 23. rođendan. Praktično, humanitarnoj žurki odazvao se veliki broj prijatelja koji su svoje novčane poklone, koliko je ko mogao, pretvorili u donaciju kraljevačkoj bolnici.

"Odavno sam želela da uradim ovako nešto, da rođendansku proslavu pretvorim u humanitarnu. Ranije se nisu stekli uslovi, a sada sam uspela da sebi ostvarim veliku želju i bar malo pomognem Dečjem odeljenju bolnice u gradu u kojem sam odrasla - kaže Andrea, koja je ovim gestom u svoj indeks upisala još jednu čistu desetku iz ispita humanosti. Namera mi je bila da probudim iskru humanosti u ljudima."

Na ovaj način simpatična studentkinja je uz pomoć svojih prijatelja i kolega uspela da prikupi 65.000 dinara.

"Zaista nisam očekivala taj iznos. Prvobitna namera mi je bila da probudim iskru humanosti u ljudima, da pokažem da odlučnošću i hrabrošću možemo mnogo da učinimo, naročito za one kojima je pomoć najpotrebnija, ne samo danas, već i u godinama pred nama. Zadovoljna sam i ponosna",  dodaje Andrea kroz širok osmeh.

Po rečima dr Srđana Vukašinovića, načelnika Dečjeg odeljenja OB "Studenica", aparat koji se naziva špric-pumpa koristi se za automatsko vensko davanje lekova i svih drugih preparata koji treba da idu intravenskim putem.

"Aparat je veoma značajan i vredan za našu službu. Njegova cena se kreće oko 100.000 dinara, ali je i ovlašćeni prodavac, kada je čuo o kakvoj je akciji reč, odlučio da snizi cenu",  naglasio je dr Vukašinović.