Zašto je najbolje krečiti stan u zelenu boju?

Zašto je najbolje krečiti stan u zelenu boju?

Bilo koja nijansa zelene boje, jer ona upravo odmara i smiruje, je odličan anti depresiv. Evo zašto je još zelena boja najbolja za stan.

Foto: Shutterstock

Ukoliko se dvoumite u koju boju da okrečite svoj stan, predlažemo vam nijanse koje će prijati vašem oku i delovati kao antidepresiv.

A to je bilo koja nijansa zelene boje, jer upravo ona odmara i smiruje. Dizajenri preporučuju da zelene zidove uklopite sa nameštajem koji je pretežno bele boje.

S druge strane detalje vašeg enterijera možete odabrati i u drugim bojama čime ćete postići zanimljiv i upečatljiv izgled. Tako, možete odabrati kontrastne boje, ili jednostavne tamnije nijanse. Šta god odlučite, nećete pogrešiti.

Sličan efekat se postiže ukoliko se odlučite da sobu ispunite zelenim nameštajem. U tom slučaju, poželjno je opredeliti se za neutralne boje zidova, kako ne biste stvorili utisak prenatrpanosti.

Sa zelenim nameštajem se divno slažu komadi u boji drveta koji stavraju utisak prirodnog enterijera. Ukoliko se odlučite za moderan dizajn sa zelenim elementima, možete odabrati narandžastu, lila ili tamno ružičastu.