Kremasti tart sa malinama – idealna poslastica za letnje dane!

Kremasti tart sa malinama – idealna poslastica za letnje dane!

Da li više volite hrskave, kremaste ili voćne kolače? Ako nemate odgovor, jer sve volite podjednako strasno, naš odgovor je: tart s malinama!


Foto: Shutterstock



Sastojci (za 14 parčića):


Za testo:


300 g brašna


100 g šećera



prstohvat soli


1 jaje


200 g putera


I još:


50 g listića badema



2 limuna


3 jajeta


150 g šećera


150 g putera


150 g malina


šećer u prahu


Priprema:


Pomešajte brašno, šećer i so na radnoj površini, pa prebacite u posudu za mešenje. Dodajte jaje i 2-3 kašike vode.



Rashlađen puter isecite na kockice i sve dobro umesite. Napravite loptu, umotajte je u celofan i stavite u frižider da se hladi pola sata.


Zagrejte rernu na 180 stepeni. Testo razvucite oklagijom prema kalupu za tart prečnika 24 cm. Isecite ivice i izbockajte ga viljuškom. Prekrijte testo papirom za pečenje i pospite zrnima pasulja. Pecite ga desetak minuta u rerni, zatim ga izvadite pa uklonite pasulj i papir.


Jaja umutite penasto sa šećerom pa dodajte sok i koru limuna, kao i rastopljen puter. Sve umutite, sipajte preko testa u kalup, pospite bademom i pecite 25-30 minuta (pokrijte ako je potrebno). Sačekajte da se tart ohladi, pa odozgo poređajte sveže maline i pospite ih šecerom u prahu.


Savet: Da bi kora bila sipkava, najpre je kratko ispecite, ali prethodno izbockajte testo u kalupu, pa ga prekrijte papirom i zrnima pasulja.


Vreme pripreme: 120 minuta


Sveže maline direktno sa plantaže možete poručiti online, a Beobašta vam dovozi na kućnu adresu samo 24h od trenutka kada su ubrane.

Затворено за коментаре.