Kremasti tart sa malinama - idealna poslastica za letnje dane!

Kremasti tart sa malinama – idealna poslastica za letnje dane!

Da li više volite hrskave, kremaste ili voćne kolače? Ako nemate odgovor, jer sve volite podjednako strasno, naš odgovor je: tart s malinama!

Foto: Shutterstock

Sastojci (za 14 parčića):

Za testo:

300 g brašna

100 g šećera

prstohvat soli

1 jaje

200 g putera

I još:

50 g listića badema

2 limuna

3 jajeta

150 g šećera

150 g putera

150 g malina

šećer u prahu

Priprema:

Pomešajte brašno, šećer i so na radnoj površini, pa prebacite u posudu za mešenje. Dodajte jaje i 2-3 kašike vode.

Rashlađen puter isecite na kockice i sve dobro umesite. Napravite loptu, umotajte je u celofan i stavite u frižider da se hladi pola sata.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Testo razvucite oklagijom prema kalupu za tart prečnika 24 cm. Isecite ivice i izbockajte ga viljuškom. Prekrijte testo papirom za pečenje i pospite zrnima pasulja. Pecite ga desetak minuta u rerni, zatim ga izvadite pa uklonite pasulj i papir.

Jaja umutite penasto sa šećerom pa dodajte sok i koru limuna, kao i rastopljen puter. Sve umutite, sipajte preko testa u kalup, pospite bademom i pecite 25-30 minuta (pokrijte ako je potrebno). Sačekajte da se tart ohladi, pa odozgo poređajte sveže maline i pospite ih šecerom u prahu.

Savet: Da bi kora bila sipkava, najpre je kratko ispecite, ali prethodno izbockajte testo u kalupu, pa ga prekrijte papirom i zrnima pasulja.

Vreme pripreme: 120 minuta

Sveže maline direktno sa plantaže možete poručiti online, a Beobašta vam dovozi na kućnu adresu samo 24h od trenutka kada su ubrane.

Zatvoreno za komentare.