Sigurno vam se dogodilo da za ručak ispržite previše pomfrita, pa da vam ostane višak, koji verovatno nećete baciti, jer vam je žao, pa ga čuvate za večeru. Ipak, kada na red dođe podgrevanje pomfrita, shvatite da više nije onako lep i svež.
Foto: Shutterstock
Poznato je da su krompirići dobri samo onda kada su sveži, hrskavi i vrući. Već nakon nekoliko sati, a kamoli sutradan više nisu tako ukusni i zbog toga uglavnom završe u kanti za smeće.
Ipak, uz pomoću ovog jednostavnog trika možete "osvežiti" bajati pomfrit tako da bude ukusan kao da ste ga upravo spremili.
Postoje dva trika poznatih kuvara i oba provereno rade, makar tako tvrde domaćice na internetu.
Nakon ovog načina podgrevanja, krompirići su upravo onakvi kakvi treba da budu, hrskavi, vazdušasti i bez čudnog mirisa.
Jedan primer je tiganj, kao u videu.
Dakle, tiganj, mrvica ulja i salvet su sve što vam je potrebno.
Tiganj zagrejte na srednje jakoj vatri, kada postane vreo dodajte krompir i rasporedite ga pravilno, bez preklapanja. Okrećite ga tako da se zagreje sa svih strana. Za ovo revitalizovanje pomfrita treba vam pet minuta.
Drugi način je rerna.
Namažite pleh mrvicom ulja, običnog ili maslinovog i zagrejte ga u rerni na 180 ili 200 stepeni, sve zavisi kako vam rerna peče.
Zatim ubacite krompiriće, rasporedite ih i ostavite ih da se greju najviše 10 minuta. I gotovo!