Ljubav Holanđanke i Srbina hit na Reditu - "moraćeš svekru da opereš noge"

Ljubav Holanđanke i Srbina hit na Reditu – „moraćeš svekru da opereš noge“

"Upravo sam se verio", "Mi smo vereni", "Brate, zaprosio sam je"... bile su reči budućeg muža jedne Holanđanke, našeg delije, koji je on podelio sa svojom familijom kada je zaprosio, a ona je svoje oduševljenje i sreću podelila na "Reditu".

Foto: Shutterstock

"Dušan (24) i ja smo sedam godina u vezi. On je iz Beograda, ja sam iz Holandije gde i živimo zajedno. Ponosna sam na to da trenutno dobro razumem srpski, ali kao što sam napisala u postu, nikad nisam čula reć “veriti” i “zaprositi” do prošle nedelje, kad me Dušan zaprosio na holandskom i onda pozvao svoje roditelje i rekao “Upravo sam se verio”, ispričala je Holanđanka Megan.

Iako je kako je napisala, ovo možda neobičan post za Redit, morala je da sa svima podeli svoju sreću.

"Naša veza od početka se zasniva na tome da učimo jedno od drugog. Jedva čekam da se udam za ovog čoveka na naše, prelepom, "višejezičkom" venčanju", napisala je ova Megan i na srpskom dodala i "baš sam srećna".

Čak je njen budući muž Dušan otvorio svoj profil na Reditu da bi mogao da čita i prati komentare.

Ispod ovog njegog posta bilo je na stotine kometara.

"Želimo vam mnogo zdravlja i sreće i punoooo ćevapa", napisao je jedan od korisnika.

Naravno, svi im čestitaju i žele mnogo sreće, ali je bilo i duhovitih komentara tipa "a da li si čula za stari srpski običaj da prve bračne večeri moraš mužu i svekru da opereš noge".

Ova Holanđaka se samo nasmejala i rekla "ne, nisam. To ćemo da preskočimo, ali sam sigurna da ima još divnih srpskih običaja koje ćemo i da ispoštujemo".

"Ako hoćete da ispoštujete tradiciju, ali na drugačiji način, umesto da pucaš u jabuku na krovu, "opalite" jedan pejntbol", bio je savet jednog od duhovotih korisnika.

Zatvoreno za komentare.