10 komplimenata koje žene vole da čuju od muškaraca

10 komplimenata koje žene vole da čuju od muškaraca

Ljudski ego je vrlo zanimljiva stvar – niko ne želi da prizna da ga ima, a svi volimo kad nam ga neko malo „napumpa“ – na primere, lepim komplimentom. Međutim, ruku na srce, sa ženama nije baš uvek lako – neki sasvim dobronameran kompliment mogle bi da shvate pogrešno.

Foto: Shutterstock

S druge strane, nekih komplimenata nikada dosta – na primer ovih 10…  Naravno da s vremena na vreme vole da čuju: „Draga, izgledaš čarobno!“ Međutim, ponekad bi radije čule neki „dublji“ kompliment. Ako muškarci ikada pomisle na ove rečenice, onda jednostavno treba da ih kažu glasno…

1. Baš si duhovita!

Naš izgled se menja, ali naš humor će (nadamo se) ostati za celi život. Ako ga voliš, onda će ti se večno sviđati i to je zaista lepa slika budućnosti. 

2. Rado bih te poveo sa sobom kod svojih prijatelja!

Ne, naravno da ne želimo uvek da te pratimo kad ideš sa drugarima. Međutim, dobro je ponekad čuti da odgovaramo tvom krugu prijatelja. Naime, ne želimo da budemo samo tvoja žena, nego i prijateljica za ceo život.

3. Baš si opuštena!

To nije uvek istina, ali ako se potrudimo oko toga, bilo bi sjajno da dobijemo priznanje za to. Nije to baš uvek lako…

Foto: Shutterstock

4. Danas si mi još bolja nego pre 10 godina!

To bi bilo lepo – jer i mi same se danas osećamo definitivno bolje nego pre. Ne zato jer smo zaista sjajnije, nego zato jer smo mnogo toga naučile i prihvatamo se onakve kakve jesmo. Bilo bi lepo da je i tebi tako…

5. Izgledaš srećno…

Na prvu zvuči kao zaključak, ali takođe je i predivan kompliment. Naime, svako može lepo da izgleda, ali složiti život tako da izgleda srećno – i da zaista to jeste – to je već umetnost.

6. To je bio sjajan savet! Hvala!

Ponosne smo kad možemo nekome da pomognemo. Ako možemo učiniti nešto pametno i pomoći kod nekog problema koji te muči, to je super osećaj.

7. Volim tvoje prijateljice!

To znači da se osećaš dobro u našem životu, nemaš straha od rođendanskih proslava i ceniš iste ljude kao i mi. 

Foto: Shutterstock

8. U krevetu si bomba / Dobro se ljubiš!

Možda zvuči banalno, ali to nam je važno. Kad nam to kažeš, osećamo se kao da imamo 19 godina – i odmah nam se pojave leptirići u stomaku.

9. Imaš slatke borice od smejanja!

To i mi mislimo! Sigurno vidiš oko sebe mnogo namrgođenih ljudi. A mi se veselimo, smejemo i ne smetaju nam ni malo te borice oko usana…

10. Zbog tebe rado dolazim kući!

To je verojatno najlepši kompliment koji postoji! Osećaj da ćeš nakon napornog radnog dana pronaći mir sa čovekom kog voliš je poznat. Stoga od sveg srca želimo da i ti to osetiš!