11 muškaraca priznalo zašto su prevarili svoje partnerke

11 muškaraca priznalo zašto su prevarili svoje partnerke

Zašto muškarci varaju pitanje je koje zanima mnoge žene, a na koje ne postoji univerzalan odgovor. Kako je kod svakog tipa situacija drugačija, 11 njih otvorilo je dušu za Cosmopolitan i ispričalo zbog čega su varali svoje partnerke.

Foto: Shutterstock

"To je dugo vremena bio način na koji sam završavao veze. Znam da je to jako loše, ali kad sam bio mlađi, jednostavno bih pustio da se odnosi odvijaju. Kad bi počinjalo da bude dosadno i izgleda kao da ne ulažemo napor u našu vezu, počeo bih da se viđam sa nekim drugim. Mislim da sam tada smatrao kako je to lakše nego razgovarati o stvarima", rekao je Tom (28).

"Odnos u kom sam bio nije bio u najboljem redu i upoznao sam nekoga ko mi je zaista pružio puno pažnje. Osećao sam se stvarno dobro. Ponovo sam se osećao željenim, a umesto da se povučem i razmislim o svemu, mislio sam svojim k***em i slepo ga sledio", ispričao je Derek (27).

"Mnogo sam varao kad sam bio mlađi jer sam s time bežao od svega. Jeste, krivica je moja, nemojte me pogrešno shvatiti, ali kako žene s kojima sam bio nikad nisu prekinule, mislio sam: 'Pa, zašto ne bih varao? Koja je negativna strana?", otkrio je Set (29).

"Iskreno, ne znam. Izlazio sam sa stvarno izvrsnom devojkom. Mislio sam da je ona ta. Mislio sam da ćemo se venčati i slično. Jedne večeri sam bio napolju i posetio sam prijateljicu koja je živela satima daleko pa se pružila prilika.

Foto: Shutterstock

Osećao sam se kao da to mogu da učinim i da se mogu izvući. Ona je saznala i prekinuli smo. To je moja jedina prevara, a bio sam u ležernijim ili 'lošijim' odnosima i nisam varao. O tome često razmišljam. Možda podsvesno nisam bio spreman da se posvetim. Ne znam, ali muči me to", priznao je Nejt (26).

"Osećao sam se zarobljenim u svojoj trenutnoj vezi. To zapravo i nije izgovor za varanje, ali stvarno sam se osećao kao da ne mogu da prekinem, a hteo sam. Upoznao sam nekoga ko mi je zaista pokazao da vredim i pomogao mi. Sve je postalo romantično pre nego što smo mislili da će se išta uopšte dogoditi. lzlazili smo godinama nakon toga, ali to je nešto zbog čega se i dalje osećam loše", priznao je Kajl (25).

"Varao sam u više navrata. Zato se nikad ne osećam predanim u odnosima. Nikad nisam prevario sa ozbiljnom devojkom, ali ne osećam se loše što spavam s nekim drugim, samo jer viđam nekoga. Pogotovo ako ne vidim kuda sve to s njom ide", smatra Nejtan (27).

"Bio sam mlad, ona i ja smo išli sam na različite fakultete i bio sam uveren da će me ona ionako prevariti. Mislio sam, ako ja to učinim prvi, ona mi ne može nauditi. I, 'pobedio' sam. I to sam napravio samo zato da, ako me ona prevari, mogu reći da sam i ja nju. Gledajući unazad, to je očito nezdrav i nezreo način razmišljanja", ispričao je Aron (28).

Foto: Shutterstock

"Zvuči smešno, ali sada kada me pitate to pitanje, znam pravi odgovor. Kada sam prevario, uradio sam to samo zato što sam se osećao 'kul'. To je za mene bila alfa. Iskreno, to je bilo to zato što sam imao stvarno loš pogled na odnose, odnos s roditeljima i rane veze. Osećao sam se kao da nijedan neće potrajati, tako da se nisam ni trudio", priznao je Luk (28).

"Bio sam pijan, ona je bila zgodna, i neću lagati, uglavnom sam to shvatio kao lak izlaz iz trenutne veze", rekao je Tim (25).

"Jedno vreme sam bio serijski varalica i to zato što mi je trebalo 'pojačanje', trebala mi je osveta. Morao sam da znam da me žele. U vezi sam se osećao kao da sam već 'pobedio' i zbog toga sam se osećao nemirno. Imao sam puno problema", otkrio je Entoni (28).

"Varao sam jer je ona varala. Nije iznenađujuće da naša veza nije dugo trajala", zaključuje Itan (26).