11 znakova da ste beznadežno romantični

11 znakova da ste beznadežno romantični

Beznadežno romantične osobe su večiti optimisti, koji uvek veruju u moć ljubavi koja "sve pobeđuje" kao jednog od najvažnijih aspekata ljudskog postojanja.

Foto: Shutterstock

Ali, ako duboko verujete da će vam se "sva ljubav koju ste u životu poklanjali pogrešnim ljudima jednog dana vratiti", često rizikujete da vam ti pogrešni ljudi slome srce…

Malo opreza nikad nije na odmet. Zato proverite da li se prepoznajete, evo šta ukazuje na to da ste beznadežno romantični.

Vaše sposobnosti da gledate (bljutave) romantične komedije i "gutate" ljubiće ne mogu se opisati drugačije nego kao nadljudske.

Ideja o tome da će vam osoba koju volite možda poslati cveće, tek onako, samo vas za mrvicu manje ushićuje od mogućnosti da dobijete na lutriji.

Foto: Pexels

Ličnost i osećanja pripisujete svemu oko sebe, pa jako vodite računa da nekom neljubaznošću ne povredite psa, mačku, biljku koju gajite na prozoru…

Često se dešava da jedini u većem društvu izgovarate ushićeno "oooooo!" jer vas je raznežilo nešto što niko živi nije primetio, a i kad jeste primetio, nije u njemu izazvalo nikakva nežna osećanja.

Plačete kad naiđu tužne scene u filmovima, ali vam oči zasuze i na reklamu za omekšivač, pošto se pojavljuje divan par i njihova slatka beba.

Foto: Shutterstock

Imate bar jednu blisku osobu koja je imala toliko loša iskustva u vezama, da je već digla ruke, ali vi i dalje verujete da je samo pitanje trenutka kada će se sa svojom srodnom dušom sudariti na ulici.

Iako vi sami trenutno niste u vezi, beskrajno ste srećni zbog drugih koji su već pronašli svoju "savršenu drugu polovinu", jer vi duboko verujete da "svako od nas zaslužuje svoju savršenu drugu polovinu".

Vrlo često se rasplačete uz omiljenu ljubavnu pesmu, iako ste je čuli već hiljadu puta.

Foto: Shutterstock

Zasuze vam oči kad pročitate u novinama da su se neke poznate ličnosti verile i iščekujete njihovo venčanje za koje ste sigurni da će biti "kao iz bajke". A onda lijete suze ako ipak raskinu, ili kad se razvedu koju godinu kasnije.

Obožavate Diznijeve dugometražne crtaće.

Veliki deo vas veruje u magiju kojom će život učiniti da na kraju nađete osobu s kojom ćete "živeti srećno do kraja života".

Ako ste se prepoznali, možda ne bi bilo loše da odrastanje ipak uzmete u obzir…