13 razloga zbog kojih su zreli muškarci neodoljivi svim ženama

13 razloga zbog kojih su zreli muškarci neodoljivi svim ženama

Muškarci koji se vode principima koji su oduvek vezivani za jači pol, imaju više uspeha kod žena.

Foto: Shutterstock

Čini se kao da je ceo svet postao detinjast i da je retko ko  sposoban da samostalno i sigurno donosi odluke.

Retko koji muškarac je danas poštovalac pravih muških vrednosti koje su nekada važile i koje su se podrazumevale kada su u pitanju odnosi muškaraca prema ženama i drugim muškarcima.

Kavaljerstvo je gotovo misaona imenica, a mnogi mešaju muževnost i egocentričnost. Poštovanje prema drugima je zaboravljeno.

Ukoliko malo bolje pogledate oko sebe, primetićete da muškarci koji se vode principima koji su oduvek vezivani za jači pol, imaju više uspeha kod žena. Žene ne vole nezrele muškarce, jer im prosto nije potreban neko o kome treba voditi računa, niti žele nekoga koga stalno moraju da vuku napred kada zapne.

Foto: Shutterstock

1. Ne dozvoljavaju da im strah kvari planove

Strah od neuspeha i odbijanja umeju da poremete planove svima, a nesigurnosti drže čoveka u mestu i ne dozvoljavaju mu da napreduje. Neretko će ljudi odustati od nečega, samo zbog straha od lošeg ishoda.

Zreo muškarac ne preza od izazova, ne boji se da rizikuje i nije ga briga što mu neuspeh može, eventualno, povrediti ego. On se nikada ne ušuškava u svoju zonu komfora, i neprestano pravi izlete u nepoznato i izazovno. Svestan je postojanja rizika, ali i mogućnosti da se sve završi na najbolji mogući način.

2. Ne rade stvari samo da bi udovoljili drugima

Dok se mlađi muškarci često prilagođavaju situacijama i trude se da podvlađuju devojkama kako bi im se dopali, zreli muškarci to ne rade.

Svesni su ko su i koliki im je potencijal. Čitaju knjige koje žele, treniraju koliko žele i u životu se vode samo svojim odlukama.

Foto: Shutterstock

Idu kada im se ide, ne idu kada im se ne ide.

3. Ne idealizuju žene

Zreli muškarci su već imali određena iskustva sa ženama, tako da uvek znaju što mogu da očekuju. Posmatraju žene kao sebi apsolutno jednake.

Zreo muškarac nikada neće zagovarati nametnute i nerealne principe lepote svojoj ženi, već će je voleti onakvu kakva jeste.

Svesni su svega što život sa ženom nosi sa sobom – promene raspoloženja, mesečni ciklusi, jutarnji izgled i ostale stvari koje su sasvim normalne, ali kojih se nezreli plaše.

4. Ne opterećuju se ženskim mišljenjem

Daleko od toga da on ne shvata ozbiljno ono što mu žena kaže, naprotiv. Zreo muškarac će uvek saslušati, ali je svestan da, u nekim segmentima, muškarci i žene razmišljaju drugačije. Stoga je sposoban da sagleda stvari i iz ženske perspektive.

Potrudiće se uvek da razume, ali neće nikada reći da je žena u pravu ako smatra da niste.

Foto: Shutterstock

5. Ne teraju inat

Zreo muškarac se nikada neće naljutiti bez razloga. Isto tako, nikada neće terati inat nikome.

On je uvek u stanju da prizna ukoliko je pogrešio, u stanju je da se izvini i da traži oproštaj.

Sve što radi, radi sa razlogom.

6. Sigurni su u svoj izgled

Pre svega, zreo muškarac će uvek znati kako da se adekvatno i pristojno obuče, i šta se nosi u kojoj prilici.

Upravo iz toga potiče njihova sigurnost u izgled i nehajnost za mišljanje drugih o tome. Nosiće uvek aksesoar koji mu se dopada.

Takođe, on će voditi računa o svojoj koži, kosi, noktima i odeći, jer će morati sam da se uveri da sve izgleda besprekorno. U suštini, neće žena morati da mu pegla garderobu i da mu čisti obuću.

7. Ne distanciraju se od porodice i prijatelja

Zreo muškarac će imati normalne odnose sa svojom porodicom i srodnicima. Redovno će ih posećivati i održavati odnose sa njima.

8. Ne dozvoljavaju drugima da ih ponižavaju

Uvek se zauzimaju za sebe. Daleko od toga da su skloni svađi, naprotiv, uvek će gledati da je izbegnu.

Međutim, zreo muškarac je svestan sebe i neće dozvoliti da se neko prema njemu odnosi sa nepoštovanjem ili da govori laži o njemu.

Ženama se uvek dopadaju muškarci koji su zaštitnički nastrojeni prema sebi i drugima.

Foto: Shutterstock

9. Ne kukaju

Umesto da sedne i kuka zbog nečega što se dogodilo, zreo muškarac stoji čvrsto na nogama.

On je sposoban da prebrodi sve padove, a da se pritom ne čuje. Ukoliko mu je teško, zreo muškarac će umeti da se nosi sa svojim emocijama.

Uvek je svestan jednog pravila: od kukanja nema nikakve koristi. Umesto toga, ustaće, sagledaće situaciju, sabrati se i odlučiti šta da uradi dalje.

10. Ne gledaju na svoj posao kao na obavezu

Zreli muškarci se ne žale na svoj posao

Ukoliko su na položaju, svesni su da mnoge stvari zavise od njih i da je mnogo toga u njihovim rukama.

Oni će uvek nastojati da uče i napreduju, jer su svesni da i njihov život, i život njihovih porodica, zavise od truda koji ulože i novca koji zarađuju.

11. Odlučni su i preduzimaju akciju

Zreo muškarac neće oklevati kada treba nešto da preduzme. Ukoliko je svestan da mu to malo hrabrosti donosi veći benefit, novac, unapređenje i slično, neće prezati od toga.

Uvek će pitati, predložiti i pokušati da nametne svoje rešenje, ukoliko shvati da je najbolje.

Takođe, zreo muškarac nikada neće čekati da mu neko nešto učini, već će sve što može da uradi, uraditi samostalno.

Foto: Shutterstock

12. Realni su

Zreli muškarci se retko kad razočaraju u život, jer su uvek svesni svojih mogućnosti i sposobnosti. Prema tome, oni će se uvek truditi da donesu najbolju odluku, u skladu sa okolnostima i samim sobom.

13. Nisu egoisti

Zreo čovek je uvek svestan da nisu svi savršeni. Tako ni on sam.

Nikada se neće uznositi, truditi da nekoga ponizi ili nametati sebe kao idealnog, najboljeg ili jedinog.

Zreo muškarac je, uprkos svim svojim kvalitetima, prizeman.

Zatvoreno za komentare.