15 sigurnih znakova da ste pronašli pravog partnera

15 sigurnih znakova da ste pronašli pravog partnera

Ljubavne veze iz holivudskih filmova nemaju baš puno veze sa realnošću pa ne čudi što, kada se upoređujemo sa izmišljenim scenarijima sa velikog platna ili ljubavnih romana, nekada imamo osećaj da nismo dovoljno dobri i da ne živimo svoje snove s partnerom.

Foto: ShutterStock

Da li znate da razlikujete ljubav od požude, zaljubljenost od zaluđenosti? Požuda može da se definiše kao intenzivna fizička reakcija na nečije telesne atribute, neobuzdana seksualna privlačnost prema određenoj osobi.

Požuda je kratkotrajan osećaj i odnosi se na trenutno zadovoljenje fizičkih potreba. S obzirom na to da je propraćena intenzivnošću, ponekad može da vam se učini da ste pronašli osobu sa kojom ćete provesti ceo svoj život.

Zaljubljenost je sveobuhvatniji, a nekad još intenzivniji osećaj koji uključuje seksualnu privlačnost, ali i posmatranje druge osobe kroz ružičaste naočaee.

U početku ne možete da se ponašate racionalno kada je druga strana u pitanju. Obožavate sve što rade, kako izgledaju i čime se bave. Ne mogu ni u čemu da pogreše.

 Foto: ShutterStock

Naučnici su izračunali da je zaljubljenost samo prva faza na putu ka ljubavi, tokom koje se luči velika količina hormona dopamina, zbog čega se osećamo izuzetno srećno.

Ta faza traje od 14 do 17 meseci, nakon čega se hormoni "vraćaju u normalu", a partneri počinju da uviđaju da li su zaista pronašli osobu sa kojom će ostariti.

Na pitanje da li ste pronašli nosobu za ceo život trebalo bi da u davanju odgovora pomognu određene tvrdnje. Ne postoje tačni i pogrešni odgovori, samo potpuna iskrenost.

1. Povezana sam s partnerom fizički, mentalno i emocionalno.

2. Osećam se srećno kada sam sa partnerom, ali i kada sam sama.

3. Osećam slobodu da u vezi budem ono što stvarno jesam.

4. Volim sebe podjednako kao i svog partnera.

5. Ponosim se svojim partnerom.

6. Da partner ostane bez prebijene pare, i dalje bih želela da budem sa njim.

7. Cenim partnerove neobične navike.

8. Srećna sam zbog partnerovog uspeha.

9. Pružam mu podršku kad ga snađu problemi.

10. Kad imam neki problem sa partnerom, želim da ga rešim, a ne da prekinem vezu.

11. Verujem da zajedno možemo da rešimo sve probleme.

12. Kada imam dobre ili loše vesti, partner je prva osoba koju ću da pozovem.

13. Naša me veza ispunjava.

14. Znam da me partner voli.

15. Ne postoji niko sa kim bih radije bila nego s njim.

Zatvoreno za komentare.