3 stvari koje ugrožavaju vaš brak

3 stvari koje ugrožavaju vaš brak

Ljudska bića još uvek nisu evoluirala dovoljno da čitaju jedni drugima misli. Zato je komunikacija osnova svake zdrave veze a naročito bračne.

Photo: Pixabay

Da bismo održali i razvijali svoju bračnu zajednicu moramo je shvatiti kao projekat koji se nikada ne završava, već uvek treba raditi na njemu. 

Navodimo vam tri stvari zbog kojih brakovi najčešće pucaju jer im se supružnici nesvesno prepuštaju.

Mislite da će brak rešiti vašu usamljenost

Photo: shutterstock

Usamljenost je prirodno ljudsko stanje.  Brak to ne menja. On ne može učiniti da se osećate kao da niste usamljeni. A kada to ne shvatate probleme tražite kod partnera  ili tražite drugog.

Brak bi trebalo da bude mesto u kom dva ljudska bića dele iskustvo usamljenosti i u tom deljenju, stvaraju momente koji ruše usamljenost. Na neko vreme.

Dakle, morate naučiti da budete sami sa sobom a onda je problem rešen.

Brak nije raspored kao ni život

Photo: shutterstock

Dakle brak je haotičan i kada stvari prestanu da savršeno funkcionišu, krivite partnera. Nepotrebno dodajete probleme na postojeće umesto da ih rešavate. 

Morate prestati da upirete prstima i počnite da ih preplićete sa voljenom osobom. I tada možete da hodate kroz haos života zajedno. Bez okrivljavanja i bez stida.

Zapostavljanje partnera zbog obaveza prema deci

Photo: Pexels

Deca ne bi trebala biti važnija od braka ali ne bi trebala da budu ni manje važna. Ukoliko ih stavite kao prioritet, oni će to osetiti i postaviti se između vas i partnera.

Ako su manje važna, tražiće prioritet i osetiti se zapostavljeno. Održavati porodicu znači biti konstantan i održavati balans. Neka svako ima svoje vreme u porodičnim odnosima.

Zatvoreno za komentare.