4 znaka da stidljiva osoba pokušava da vas osvoji

4 znaka da stidljiva osoba pokušava da vas osvoji

Stidljive osobe teže pronalaze ljubav, čak i ako se jako trude. Jedan od najvećih muka je to što njihovi pokušaji flertovanja često ostaju neprimećeni. 

1. Suptilna je

Dok se osobi koja nema problema sa sramežljivošću neće biti problem da se nasmeši u vašem smeru ili barem malo duže zadržati pogled na vama, sramežljivu osobu ćete retko uhvatiti da se smeška kad je pogledate, a vrlo često će istog trena skrenuti pogled. Sramežljivi ljudi jednostavno ne mogu da izdrže pogled i pokušavaju da sakriju da im se sviđate.

2. Na početku može biti jako čudna

Sramežljive osobe često na samom početku razgovora izvale glupost ili su ćutljive i crvene se. Njihova nesigurnost je toliko jaka da se ponekad čini kao da se namerno sabotiraju. Što je najgore, znaju tačno što bi htele reći, ali to iz njihovih usta izlazi potpuno drugačije.

3. Mucanje je sasvim uobičajeno

Zamuckivanje i neartikulirane rečenice su često znak da se sramežljiva osoba jako trudi, ali se gubi u moru rečenica koje želi da izgovori.

4. Komunikacija preko interneta je jednostavnija

Sramežljive osobe često bolje komuniciraju na društvenim mrežama ili preko poruka, jer se tad smeju crveniti koliko god žele. Ako primetite da je osoba s kojom komunicirate jako otvorena u virtualnom svetu, a uživo ne zna kud bi sa sobom, verovatno je reč o sramežljivoj osobi kojoj se sviđate.

Zatvoreno za komentare.