4 znaka koja govore da je vreme da raskinete

4 znaka koja govore da je vreme da raskinete

Odnos dvoje ljudi zahteva ogromnu količinu ulaganja, kao što su vreme, strpljenje, a pre svega emocionalna energija. Što više ulažete u vaš odnos, to više utiče na vaš izbor i na kraju i na vaš život. Kada mnogo uložite u vaš odnos, onda vam je sve teže da prekinete… 

Razmislite dobro da li su vaši razlozi da ostanete u lošem odnosu pravi ili je to samo strah od samoće.

Kad dobrota nestane

Zajednička interesovanja i hemija su važni, ali na kraju solidni odnosi grade se na dobroti koja postoji između dva čoveka. Dobrota je ono što čuva taj odnos. To su ljubaznost, dobra volja, da budete na strani te osobe čak i kada pogreši, spremnost da oprostite, tolerancija za sve dosadne navike partnera. Nikako se ne izostavlja podrška, divljenje, poštovanje i posvećenost koju imate prema partneru.

Ta dobrota ne može nestati preko noći, ponašanja koja utiču da ta dobrota nestane iz vašeg odnosa jesu hronična razdražljivost, ljutnja, distanca, nesigurnost. Nažalost, kada dobrota izbledi, već toliko ste jedno drugo u vašem odnosu povredili da je veoma teško vratiti sve ono što ste imali.

Kad nema poštovanja

Poštovanje je jedan od najvažnijih aspekata bilo kakvih odnosa, čak i nadahnjuje poverenje, jer ne možete verovati nekome ko vas ne poštuje. Čak i mali problemi, jer način na koji se neko ophodi prema vama na kraju otkriva i prava osećanja.

Nepoštovanje može doći u mnogim oblicima, možda neće biti toliko transparentno, ali se može osetiti. To je onaj osećaj u stomaku, kada neke stvari ne ispadnu onako kako ste vi očekivali, mislimo na konkretno vaš odnos. Ponašanja kao što su uvrede, laži ili prevare su definitivno nepoštovanje.

Kada se trudite previše

Protok energije između dve osobe, kada se radi o zdravom odnosu, trebalo bi da bude jednak. Davanje i uzimanje bi trebalo da bude uzajmno. U trenucima kada veza postaje loša, može se desiti da samo jedna osoba sve radi kako bi se taj odnos sačuvao i održao. Uglavnom ta osoba koja se se trudi postaje na kraju tužna i depresivna, dok je druga strana zadovoljna. Kada se previše trudite da zadržite partnera pored sebe, uglavnom se dešava da priča krene u suprotnom smeru.

Kada je sve po njenom/njegovom

Iako se svi odnosi razlikuju, oba partnera treba u odnosu da imaju svoj prostor, vreme za sebe, da razvijaju svoje individualne snove i težnje u životu. Ne treba vam u vezi osećaj da se sve vrti oko vašeg partnera, potrebno je da se i vaši interesi uključe, jer je važno da se ispunjavaju potrebe oba partnera. Ako se sve u vašoj vezi vrti oko vašeg partnera u jednom trenutku će se javiti osećaj prezira, jer živite njegov, a ne vaš život.

Izgovoriti "zbogom" nikad nije lako, ali održavanje poštovanja i dostojanstva je ključ za vašu mentalnu dobrobit. Ponekad je najbolja stvar koju možete učiniti za sebe jeste da pustite vašeg partnera da ode ili da to učinite sami. Brigom o sebi, stavićete sebe u najbolju moguću poziciju, jer ćete tada biti srećni.

Izvor: BIZlife

Zatvoreno za komentare.