5 stvari koje bi trebalo da prećutite dečku bez griže savesti

5 stvari koje bi trebalo da prećutite dečku bez griže savesti

Da bi veza funkcionisala kako treba, neophodno je da se zasniva na dubokom poverenju. Jedino veza koja se zasniva na poverenju može opstati na duge staze. Stvari koje bismo od partnera sakrili, samo bi nas izjedale, a ništa ne bismo postigle.

 Foto: Shutterstock

Međutim, da li sa svojim emotivnim partnerom treba da podelimo baš svaku svoju misao?

Postoje sitnice koje nam padnu na pamet sad, pa ih posle 10 minuta već zaboravimo. Iako su one za nas trivijalne i besmislene, naš partner ih možda neće smatrati kao bezazlene, i zato je ovakve misli, koje nisu od presudnog značaja za vaš odnos, bolje zadržati za sebe:

1. Mislite da je konobar u vašem omiljenom kafiću veoma sladak

Ako u vašem odnosu postoji osoba koja bi mogla ugroziti vašu vezu, to biste svakako trebale podeliti sa partnerom i razjasniti situaciju. Međutim, ako vam je neko samo sladak u tom trenutku, a vrlo verovatno ćete se jako retko sretati, takvu stvar slobodno zadršite za sebe, ili je eventualno možete prokomentarisati sa svojim drugaricama. Ova nevažna simpatija, koju ćete zaboraviti za 10 minuta, mogla bi samo da napravi neprijatnu situaciju i svađu između vas i vašeg partnera.

2. Ne sviđa vam se kako kuva njegova mama

Temu njegovih roditelja  možete pokrenuti ukoliko osetite da se oni prema vama ophode s nepoštovanjem. Ali nema smisla spominjati kako vam se ne sviđa ručak koji je spremila njegova mama, ili kako su  vam priče njegovog tate dosadne. Ljudi su gerneralno osetljivi kada se kritikuju njihovi roditelji i porodica, pa je ovakve sitnice nepotrebno komentarisati. Naročito ako vas on vidi kao budućeg člana te porodice i očekuje da poštujete njegove roditelje.

3. Iznosite negativan stav o njegovom talentu

Ukoliko on veruje da ima određeni talenat i u njemu uživa, trebalo bi da prećutite da je očigledno da tog talenta nema. To bi ga moglo povrediti i dodatno uticati na njegovu nesigurnost.

4. Ne dopada vam se njegov najbolji prijatelj još iz srednjoškolskih dana

Ako vas njegovi prijatelji izbegavaju ili su neotesani u vašem društvu, to je jasan znak da treba da porazgovarate sa partnerom. No, ako su vam samo nezanimljivi, pripazite šta ćete o njima reći svom dragom. Mogao bi vaše komentare shvatiti kao da od njega zahtevate da bira između vas i njih, a to nikako nije dobro.

5. Neko vam se udvarao prethodne večeri

Izašle ste u grad sa drugaricama, pa ste se bez ikakve namere postali sfera interesovanja, nepoznatog dečka. Ukoliko ste jasno stavile do znanja da ste zauzete i niste odgovorile na ovaj flert, slobodno možete zadržati ovu epizodu za sebe. Vaša savest je mirna i ništa se nije dogodili, ali vaš partner može sumnjati u vaše reči, a to vam ne treba.

Kao što vidite, ovakve bezazlene situacije slobodno zadržite za sebe, jer vam stres uzalud ne treba. 

Zatvoreno za komentare.