5 stvari koje žene odmah primete na muškarcu

5 stvari koje žene odmah primete na muškarcu

Nikad nemate "drugu šansu" da napravite dobar prvi utisak. Evo šta ženama nikad ne može da promakne.

Na pitanje kako da osvojite devojku koja vam se dopada, ili da privučete ženu za koju ste zainteresovani, neki muškarci odgovaraju lakše nego drugi…

Znate, oni koji ne moraju ni da se osmehnu, a već su dobili broj telefona… Drugi broj telefona izvuku na jedvite jade i onda se danima muče pitanjem da li je to uopšte broj devojke koja im se dopada ili je ta lepotica izmislila broj na licu mesta, samo da ih skine s vrata.

U suštini, ovo je prilično surovo. To kako se žene same "bacaju u zagrljaj" nekim muškarcima, ne primećujući da postoje i ovi iz druge grupe… Ali, na svu sreću, ova nepravedna postavka može i da se promeni.

Činjenica je da svaki muškarac može da nauči da privuče žene. Jer, žene nisu u startu protiv vas. Mnoge čak žele da im priđete isto koliko i vi želite da im priđete. Ali, prosto čekaju da muškarac napravi prvi korak. Naravno, ponekad će se desiti i da budete odbijeni, svaki muškarac i to doživi s vremena na vreme. Oni koji kažu da im se to nikad nije dogodilo - lažu. Kao psi. Odbijanje je prirodan deo udvaranja, ali postoji način da šanse za to svedete na minimum.

Problem je samo što se to odbijanje obično desi na prvu loptu, u kafiću, u klubu, na venčanju vašeg drugara iz detinjstva, samo što ste prišli nekoj devojci, ona je smislila izgovor da nestane, mora da potraži drugaricu, da uzme piće, da pozove nekoga telefonom… Ili vam je prosto rekla da nije zainteresovana. To je neprijatno, ali bar ne traje dugo.

Pošto su žene sklone tome da muškarca odbiju brzo, ključna stvar je da sebi kupite malo vremena da započnete smislenu konverzaciju, da joj udelite neki kompliment, da je zainteresujete dovoljno da vam pruži priliku. Upravo zbog toga je prvi utisak od presudne važnosti.

Prvi utisak o nekome stičemo praktično onog trenutka kad vidimo neku osobu koju do tada nismo poznavali. Nije lepo, ali je činjenica - ljudi procenjuju druge na osnovu tih par sekundi, izvode zaključke i, često, i osuđuju ljude samo na osnovu tog površnog uvida u njihovu pojavu.

Drugim rečima, ženu koja vam se dopada morate da impresionirate za deset sekundi. Ili manje. Pošto je to suviše malo vremena da pokažete sve svoje kvalitete, široko obrazovanje, poslovne uspehe i slično, morate da radite s onim što vam je na raspolaganju.

Evo šta će sve žena primetiti onog trenutka kad su vam se pogledi susreli:

Kako ste obučeni

Ne morate da "pratite modu", nije poželjno ni da budete upadljivo doterani, neprirodno je da ste subotom popodne u kafiću u odelu, ali… Budite uvek uredni, ispeglani i u odeći koja vam pristaje. Ako ste previše doterani, ostavljate utisak očajnika. Ako ste krajnje nemarno obučeni, delujete kao lenja, neuredna i nezrela osoba. Nađite pravu meru, isprobajte nekoliko varijanti i odlučite šta je ono u čemu ličite na sebe, i u čemu vam je prijatno i držite se tih proverenih odevnih kombinacija.

Koliko ste privlačni

Pre nego što se namrštite, setite se da i vi žene tako posmatrate. Neke žene tome pridaju veći značaj, neke manji, ali će vas svaka odmeriti od glave do pete, manje ili više očigledno. I svakoj će biti neophodan taj minimum fizičke privlačnosti da bi se uopšte upustila u neki razgovor sa vama.

Kako možete da utičete na to? Imajte u vidu da su osobe koje se osmehuju generalno privlačnije od onih koje su namrgođene ili izgledaju kao da su im sve lađe potonule. Ne možete da promenite građu, ali možete da promenite stav i držanje. Ispravite se i nabacite osmeh.

Imate li samopouzdanja

Još jedna važna stvar na koju žene obraćaju pažnju već na prvu loptu je samopouzdanje. Ali, tu postoji vrlo delikatna linija koju ne želite da pređete: ona između samopouzdanja i arogancije.

Priđite uzdignute glave, sigurnim korakom, ali ne kao da ste "oslobodili Beograd".

Da li vodite računa o higijeni

Čista kosa, obrijano ili lice s urednom bradom, negovane ruke i izglancane cipele će vam kupiti malo vremena.

Da li ste dostojni prezira

Većina žena o ovome će odlučiti na osnovu jedne "sitnice": koliko puta ste rekli "brate" ili "ono kao" tokom tih prvih pola sata razgovora… Oslobodite se idiotskih uzrečica, niko ne voli da ih čuje.

Zatvoreno za komentare.