5 svađa zbog kojih svaka ljubavna veza može da "uvene"

5 svađa zbog kojih svaka ljubavna veza može da „uvene“

U svakoj vezi dolazi do svađa i to nije nešto čega se treba stideti. One često pomognu da svi skriveni problemi izađu na površinu. Međutim, probleme zbog kojih dolazi do rasprava ne smemo da ignorišemo i moramo da ih rešavamo kako se svađe ne bi ponavljale.

 Foto: Shutterstock

Evo nekih od najgoriih ljubavnih svađa i saveta kako da ih rešite.

Svađa oko …

… finansija.

 Foto: Shutterstock

Prema statistici, novac je na prvom mestu liste uzroka ljubavnih svađa. Nalazite se u finansijskom škripcu i spajate kraj s krajem, a vaš partner potajno troši novac na bespotrebne stvari mimo dogovora? Zbog toga se možete osećati prevareno.

Preko prevara ove vrste ne smete preći. Ako ste vi i vaš partner razgovor na tu temu shvatili kao priliku da razmotrite svoje finansijske probleme i postanete iskreniji jedno prema drugom, onda ste na pravom putu.

… porodice.

 Foto: Shutterstock

Niko nije savršen, pa tako ni članovi naše porodice. Normalno je da ponekad partneru malo iskritikujemo svoje roditelje, ali volimo ih bez obzira na sve. Kako da se postavite u situaciji kada vaš partner priča loše o vašoj porodici?

To ne smete da tolerišete. Postoji granica koju partner ne sme da pređe i uvrede na njihov račun predstavljaju tu granicu. Isto važi i za vas, imajte takta kada iznosite svoje mišljenje o njegovoj porodici kako ga ne biste povredili.

… kućnih poslova.

 Foto: Shutterstock

Možda ovo zvuči kao mala stvar, ali za većinu parova reč se o jako velikom problemu. Pogotovo kada je samo jedna strana zadužena za sve kućne poslove. Ako podela obaveza predstavlja problem i u vašoj vezi, obavezno razgovarajte o tome. Napravite zajedno spisak obaveza svakog člana domaćinstva.

… seksa.

 Foto: Shutterstock

Tokom intimnih trenutaka nalazimo se u izrazito osetljivom stanju. Zbog toga je potrebno pažljivo pričati o svakom potencijalnom problemu na temu seksualnog  života. Ako vam nešto ne odgovara ili ste nezadovoljni, trudite se da budete taktični da ne narušite partnerovo samopouzdanje. O problemima vezanim za seksualni život nije lako razgovarati van kreveta, ali je bolje takve razgovore voditi hladne glave.

… izgleda, inteligencije ili osobina.

 Foto: Shutterstock

Reči izgovorene u svađi nikada se ne zaboravljaju. Zato izbegavajte komentare na partnerov račun. Ponekad u ljutnji izgovorimo nešto što ne mislimo, želimo da povredimo  ljude jer su oni povredili nas. Kada vam izleti takav komentar, izvinite se i objasnite da ste to rekli u besu. Isto očekujte i od svog partnera i nemojte tolerisati uvrede.

Zatvoreno za komentare.