5 znakova da još nije vreme da počnete da živite zajedno

5 znakova da još nije vreme da počnete da živite zajedno

Odluku o početku zajedničkog života ne bi trebalo olako da donesete. Evo šta bi trebalo da uzmete u obzir… Mnogi parovi počnu da žive zajedno, jer im to deluje "razumno i logično", jer je to "finansijski povoljnije", sve u svemu "jer je to prirodan sledeći korak".

Ovo deluje kao da ima smisla, plaćate račune zajednički, ima ko da vam zameni sijalicu ili ispegla košulju i, na kraju krajeva, provodite više vremena zajedno.

Ali, ako nije doneta u pravo vreme, ova odluka može biti kobna po vašu vezu. Zato je bolje da dobro razmislite pre nego što stvarno počnete da živite zajedno. Evo kada to nije dobra ideja:

Želite da proverite da li ste jedno za drugo

Zajednički život ne bi trebalo da bude "test" koji će pokazati da li je vaša veza ozbiljna ili ne. Upravo je suprotno. Odluka da počnete da živite zajedno može biti ispravna samo ako ste oboje uvereni da ste jedno za drugo i spremni da se posvetite vašem odnosu i vezi na pravi način. To će biti dobar korak samo ako ste oboje srećni zbog početka nove faze u vašoj vezi.

Još se nijednom niste ozbiljno posvađali

Ako ste zajedno svega nekoliko meseci i ponela vas je zaljubljenost, pa mislite da je sjajna ideja da živite zajedno, jer ćete tako biti jedno uz drugo svakog trenutka… Prikočite. Uz to, imate toliko toga da otkrijete jedno o drugom, da je možda pametnije da sačekate da vidite kako se osoba koju (mislite da) volite najviše na svetu ponaša u različitim situacijama, recimo, kad se stvarno ozbiljno posvađate? Pa onda… šta ako jedno od vas ostane bez posla? Šta ako… Sačekajte da prođe ta "ružičasta faza". Sačekajte da se upoznate. Ako se volite, zajednički život neće pobeći. 

Niste razgovarali o finansijama

Razgovori o novcu i finansijskim planovima nisu romantični, ali su neophodni. Ako ih izbegavate, može se ispostaviti da se vaši stavovi po tom pitanju toliko razlikuju da ćete se neprestano svađati oko novca. A parovi koji se svađaju oko para razvode se češće nego oni kod kojih su stavovi po tom pitanju usaglašeni, i to nema nikakve veze sa tim ko od vas koliko zarađuje.

Veza vam je u krizi i mislite da će svi problemi nestati kad počnete da živite zajedno

Ako su vam odnosi zategnuti već neko vreme, najgora stvar koju možete da uradite je da počnete da živite zajedno. Ako ste imali neku veliku krizu, partner vas je prevario ili slično – još gore. Ono što vam je potrebno kad se suočite sa takvim problemima je malo prostora. Poslednja stvar koju želite je da se sad odjednom još i sudarate u kuhinji, a niste sigurni da li vaša veza uopšte ima budućnost.

Partner vrši pritisak na vas

Odluka o tome da živite zajedno nije nešto što bi trebalo požurivati. Sasvim je ok i ako vam treba malo vremena da razmislite. Ali, ako ste to rekli partneru, i on (ili ona) nastavlja da vrši pritisak na vas i da vas ubeđuje… to je siguran znak da ne treba da žurite. Sačekajte koji mesec, da se opustite još malo i razmislite.

Pravi trenutak da počnete da živite zajedno je onaj kad ni vi ni osoba koju volite više ne možete da zamislite da ne živite zajedno. Toliko je jednostavno.

 

Zatvoreno za komentare.