6 ključnih razlika između životnog partnera i srodne duše

6 ključnih razlika između životnog partnera i srodne duše

Srodne duše su osobe za koje već na prvi pogled imamo osećaj da se nadopunjujemo, odnosno s kojima kad ih prvi put u životu vidimo imamo osećaj kao da ih poznajemo celi život. No, to nisu samo naši ljubavni partneri - to mogu biti i prijatelji, deca, roditelji.

Foto: Shutterstock

S druge strane, životni partneri su osobe s kojima smo povezani bez da smo se s njima poznavali u prošlom životu, to su ljudi s kojima gradimo život. Sa životnim partnerom možete biti do kraja života i nema ništa loše u tome. Pa ipak, postoje razlike između partnera i srodne duše, piše Gostica:

Povezanost na drugom nivou - veza koju imate sa životnim partnerom ne proživljava se kao odnos sa srodnom dušom. Iako možda nećete znati razliku, jednom kada sretnete svoju srodnu dušu biće vam jasno o čemu je reč. 

Srodna duša dolazi s lekcijom, a životni partner je podrška - srodne duše uvek su tu da bi nas naučile neku važnu lekciju. Iako se ponekad ova lekcija čini jednostavnom, obično je nije lagano svladati, tu se uglavnom radi o stvarima kao što su opraštanje, razumevanje različitosti, postavljanje sopstvenih granica i slično.

Foto: Shutterstock

Životni partneri uglavnom nisu tu da bi nas nečemu učili, oni su tu da bi nam dali ljubav i podršku.

Srodna duša poznaje vas dublje od životnog partnera - srodna duša poznaje vas iznutra. Vaš životni partner možda zna sve o vama i vašem životu, ali on ne može da vidti one vaše suptilne misli i osećaje koje srodna duša odmah detektuje. Srodna duša dolazi neočekivano, a partner kad vam treba - srodna duša neće uvek ući u vaš život kada vam treba. Ona dolazi u život u različitim periodima, za razliku od životnog partnera koji se pojavi onda kada ga najviše trebate.

Srodna duša delovaće emocionalno stimulativnije na vas, nego vaš životni partner - uz srodnu dušu osećaćete se posebno, onako kako nikada niste slutili da bi mogli da se osećate. Dok će partner delovati podsticajno na različite niove vašeg bića, srodna duša delovaće posebno na vaše emocije.

Foto: Shutterstock

Srodna duša uzdrmaće vaš svet, a životni partner će vam doneti mir - poslanje vaše srodne duše je da vas nauči nekoj važnoj životnoj lekciji i koliko god susret s njom bio očaravajući, ni vi ni vaš svet nakon tog susreta više nećete biti isti. Vaš životni partner je tu da bi vam doneo mir i omogućio vam da razvijate svoje veštine i sposobnosti.

Neki od znakova da ste sreli svoju srodnu dušu: Izgubite pojam o vremenu kada ste zajedno - čini se kao da vreme prebrzo prolazi. Svaki minut postaje sekunda, a sat minut. Pre nego što primetite, dan je već prošao. Ta vam osoba proširuje vidike - ona ili on vam puno nove stvari stavlja u fokus.

Kada se trudite da vidite stvari iz druge perspektive ona vam u tome pomaže i veliki vam je učitelj u ovom životu. Pomaže vam da date najbolje od sebe - ta osoba vam želi sve najbolje u životu i vi upravo zahvaljujući njoj uspevate da izvučete na površinu svoje kvalitete. Bezuslovno verujete toj osobi - to je osoba kojoj vi verujete i koja veruje vama. Od samog početka ste na istoj strani. Takva vrsta povezanosti se retko nalazi.