6 saveta kako da ostanete nezavisni u vezi i time ojačate svoju ljubav

6 saveta kako da ostanete nezavisni u vezi i time ojačate svoju ljubav

Ako ste u vezi, sigurno ćete priznati da je to sjajna emotivna zavisnost, dok je vaš partner vaš najbolji prijatelj. Prijateljstvo i zajedničke aktivnosti su od ključnog značaja za usaglašavanje između partnera, ali ne treba zaboraviti na sebe i nezavisnost.

Photo: shutterstock

Zbog toga, da biste izbegli gubitak svog partnera, a istovremeno i svoju samostalnost, pročitajte prednosti koje ćete dobiti ako posvetite više pažnje sebi.

Ne zaboravite svoje prijatelje

Ako imate dosta prijatelja, onda ih nemojte zanemariti. Nemojte biti od onih koji zaborave svoje prijatelje kada nađu partnera.

Photo: shutterstock

Izlasci sa prijateljima ne samo da će vam dati veliku podršku, već će takođe pokazati vašem partneru da ne zavisite od njega i da se možete dobro zabaviti i kada niste u njegovom društvu.

Socijalni život

Zaboravite filmove kod kuće, izađite i zabavite se sa prijateljima. Prijateljski izlasci su uvek dobri za sticanje novih iskustava, upoznavanje novih ljudi i promenu perspektive.

Photo: shutterstock

Vaš partner će ceniti i poštovati ovo.

Ulažite u svoju karijeru

Ono što ne smete zaboraviti je vaša karijera. Usredsredite se na vaše profesionalne ciljeve, angažujte se i napredujte.

Photo: shutterstock

Ne zaboravite svoje snove, lično ostvarenje je deo života svake osobe.

Zadržite svoje interese

Nastavite da radite stvari koje ste radili kada niste bili u vezi. Dozvoljeno je imati interese koji će biti samo vaši, iako je u redu da s vremena na vreme podelite svoja interesovanja sa partnerom.

Photo: Pixabay

Pronađite novi hobi, upoznajte nove ljude i proširite vaše horizonte.

Odvojite vreme samo za sebe

Ne zaboravite da volite sebe. Morate brinuti o sebi i vašim potrebama. Normalno je da je vaš partner važan segment vašeg života, ali ne bi trebalo da bude jedino što vam je važno. Razmislite šta vas ispunjava i čini vas srećnim.

Photo: Pixabay

Podsetite se da u vašem životu postoje i druge stvari osim vašeg partnera. Trebalo bi da ste jednako srećni bez obzira da li ste sami ili sa partnerom.

Preterana očekivanja

Nemojte imati velika očekivanja od odnosa, a ako se veza prekine, poslednja stvar koju treba da uradite jeste da krivite sebe. Na kraju ćete uvek biti razočarani ako imate nadrealna očekivanja.

Photo: shutterstock

Umesto toga, fokusirajte se na sopstvene potrebe i želje, ne očekujte da će veza zadovoljiti sve vaše potrebe. Ne zaboravite prvo da se zaljubite u sebe.

Zatvoreno za komentare.