7 grešaka zbog kojih nemate sreće u ljubavi

7 grešaka zbog kojih nemate sreće u ljubavi

Ne treba uvek misliti da je sve u tome što nemate sreće u ljubavi, možda ste baš vi jedini problem. Razmislite o svom ponašanju jer postoje stvari koje blokiraju put do ljubavi.

Photo: Unsplash

Ako se prepoznate u ovih 7 koraka, vaša sreća u ljubavi nema veze sa zvezdama ili nesrećnom sudbinom već isključivo sa vama samima.

Mislite da zaslužujete manje

Photo: Unsplash

Prvi korak u lošoj vezi je upravo ovakav stav - ako mislite da ne zaslužujete najbolje od ljubavi, nećete to ni tražiti.

Prihvatate manje

Photo: Unsplash

Jednom kad se uverite da vam ne treba najbolje, nego samo dovoljno dobro, počinjete da snižavate standarde. Ubrzo ćete odustati i od onoga što je dovoljno dobro i završiti na opciji "bila šta".

Ograničavate se

Photo: Unsplash

Na svetu živi preko 7 milijardi ljudi, a vi ste zapele za frajera s posla koji ima devojku ili vas jednostavno ne primećuje? Proširite vidike i umesto da se zalepite za jednog tipa za kojeg je jasno da vas ne vidi, počnite da primećujete druge.

Lojalne ste onima koji vas gaze

Photo: Pexels

Klasični primer osobe koja zapravo beži od ljubavi. Umesto da insistirate na tretmanu koji zaslužujete, zadovoljavate se mrvicama koje vam bacaju ljudi koji vas nikada neće ceniti.

Živite u zatvorenom krugu

Photo: Pexels

Padate isključivo na nedostupne, nedostižne i nezainteresovane zločeste frajere i očekujere da ćete ih baš vi promeniti. Kad vas povrede, lek tražite u nekom drugom s istim karakteristikama. Ne možete očekivati da će stvari biti drugačije ako stalno ponavljate iste korake.

Igrate igrice

Photo: Pixabay

Svoje ili njegove, potpuno je svejedno. Ako aktivno učestvujete u igranju igrica i mislite da je to prvi korak ka ljubavi, uvek ćete se razočarati. Igrice igraju oni koji ne žele ništa ozbiljno i to je sasvim u redu. Ali, ako ipak želite nešto dugotrajno, igranje igrica je pogrešan pristup.

Ostajete i kad ne treba

Photo: Pexels

Nije lako napustiti vezu koja nije dobra, ali svakako je nužno. Ako ostajete u odnosu za koji znate da ne funkcioniše, uništavate šanse za neki koji će biti dobar.

Zatvoreno za komentare.