7 kavaljerskih poteza koje žene zaista cene

7 kavaljerskih poteza koje žene zaista cene

Sitni gestovi koje će žene uvek ceniti nikada neće izaći iz mode.

Hodajte spoljnom stranom pločnika

Photo: Shutterstock

Taj kavaljerski potez dolazi iz vremena kada bi pri šetnji gradom na glavu padali sadržaji noćnih posuda. S tim kada bi muškarac hodao spoljnom stranom pločnika omogućio bi svojoj dragoj da hoda ispod balkona čime je bila zaštićena od neugodnih sadržaja iz posuda.

Danas se to više ne događa, ali hodajući spoljnom stranom pločnika sprečićete da je poprska auto kada pada kiša ili uopšte od saobraćaja.

Sačekajte da sedne prva

Photo: shutterstock

Danas je potez kada muškarac odmakne stolicu a žena sedne možda malo preformalan. Poštovanje prema svojoj dragoj možete pokazati tako da pričekate da sedne prva.

Ukoliko se situacija odugovlači i čini vam se da predugo traje i preformalna je, iskoristite taj trenutak da okačite svoj i njen kaput.

Pazite kako se izražavate

Photo: Pexels

Na sastanku nikako nije primereno ukoliko koristite izraze kao da ste na fudbalskoj utakmici s prijateljima. Važno je da pripazite na svoj rečnik, da ne koristite grube i vulgarne izraze te da se pobrinete da pričate artikulisano i da vam priča ima glavu i rep.

Time ćete pokazati da imate visoke standarde, da ste inteligentni i da poštujete ljude oko sebe a time i svoju izabranicu.

Nosite kišobran

Photo: shutterstock

Kada pada kiša, vi budite ti koji će za oboje nositi kišobran. I još je važnije, pravi kavaljer je uvek spreman da se pobrine za svoju izabranicu. Zato kada krećete napolje i mislite da bi mogla da pada kiša ponesite sa sobom veliki kišobran pod koji oboje možete stati.

Otpratite je do kuće

Photo: shutterstock

Na kraju sastanka je nadasve kavaljerski, ukoliko se pobrinete da stigne sigurno kući – ukoliko je njen dom na drugom kraju grada. Sigurnost vaše drage je na prvom mestu!

Taj potez će vas dići u njenim očima, no taj potez nemojte uništiti očekujući nešto u zamenu jer time možete sve upropastiti.

Ponudite joj svoju jaknu

Photo: Unsplash

Možda vaša draga u haljini bez naramenica izgleda fantastično, ali je činjenica da ukoliko ste ostali napolju dosta dugo da je i hladno. Ukoliko nije ponela jaknu, bilo bi vrlo lepo ukoliko joj ponudite svoju. Ukoliko odbije i ostajete još napolju, kavaljerski bi bilo da pitate još jednom malo kasnije.

Isključite mobilni

Photo: Pexels

Na sastanku uopšte nije kavaljerski ukoliko vam svakih nekoliko minuta zvoni telefon, te se pri tome javljate i pričate sa svakim nekoliko minuta.

Ukoliko čekate važan poziv koji ne smete propustiti stavite telefon na vibraciju i kada zazvoni izvinite se i javite se na mobilni. Kasnije objasnite da je to bio poziv koji niste mogli da odbijete.

Svi navedeni potezi su zapravo potezi uljudnosti i lepog ponašanja, koji će na vašu odabranicu ostaviti dobar utisak. Nije potrebno preterivati s preteranom pažnjom i dosađivati. Umerena naklonost i lepo ponašanje će sigurno na kraju biti primećeni i pohvaljeni.