7 načina da se oporavite od neuzvraćene ljubavi

7 načina da se oporavite od neuzvraćene ljubavi

Zaljubili ste se "do koske", ali s druge strane nema puno interesovanja. Odbijanje može biti jedno od najbolnijih iskustava koje ljudi mogu doživeti u svom životu, a posebno nije lako boriti se sa osećanjem zaljubljenosti prema osobi koja ne želi ništa sa vama. 

Evo nekoliko načina koji će vam pomoći da se oporavite i što pre prevazićete bol i zaljubljenost u pogrešnu osobu.

Prekinite kontakt 

Obrišite ga/je sa društvenih mreža, obrišite prepiske, slike, ma sve. Biće vam teško, ali svaki put kada vam se pojavi njegov/njena slika u "News Feed-u" vaša nada se ponovo budi i postaje ujedno i vaš najveći neprijatelj. 

Dajte sebi vremena 

Prestanite da analizirate previše. Shvatili ste da u vezi ne možete biti, ali ako ćete nastaviti da se družite pustite prvo da prođe neko vreme. 

Volite sebe 

Tek onda kada prihvatite sebe, naučite kako da poštujete sebe i da, voleći sebe možete naći mir. Ako to ne uradite, osećaj odbijanja će u vama izazivati nemir, anksioznost i gubitak samopouzdanja. 

Iskrena osećanja 

Slobodno dajte sebi vremena da budete tužni. A onda nastavite dalje. 

Budite kreativni 

Napišite pesmu, mnogo pesama. To će vam pomoći da bol pretvorite u nešto kreativno. 

Fokusirajte se na sebe 

Razvijajte sebe i postanite ono što vi želite, a ne ono zbog čega se trenutno ne uklapate u njegova/njena očekivanja. Da li je to teretena, učenje novog jezika, promena frizure, razmišljajte šta je ono što želite da promenite, ostvarite i tako nadogradite sebe. 

Ponovo se zaljubite 

Zaljubite se u nekog drugog. Izlazite što češće sa prijateljima i upoznajte nove ljude. Nema ničeg uzbudljivijeg od toga da se zaljubite u neku novu osobu. Zaboravićete brzo osobu u koju ste pre toga bili zaljubljeni. Sledeći korak je da ne dozvolite sebi neuzvraćenu ljubav, dakle ne zaljubljujte se dok ne vidite da li je to obostrano. Bez izuzetaka!