8 saveta kako treba da se ponašate kada sretnete bivšeg partnera

8 saveta kako treba da se ponašate kada sretnete bivšeg partnera

Otišla si veselo sa drugaricom na neko druženje i sve je bilo sjajno dok odjednom, na drugom kraju prostorije, nisi ugledala njega – svog bivšeg!

Da, to sigurno nije baš prijatan trenutak i sigurno će ti kroz glavu u deliću sekunde proći hiljadu misli. "Zašto više nismo zajedno?" Ili: "Zašto me je ostavio?" Možda: "Je li doveo tu novu sa sobom?!" Kako god, moraš sačuvati hladnu glavu, biti kul, držati se ovih 8 pravila – i biti kraljica!

1. Nemoj da ga ignorišeš 

Ako ćemo da se ponašamo kao da nismo videle bivšeg kad je ušao u prostoriju i ne želimo da pogledamo u njegovom smeru, to deluje u najmanju ruku detinjasto. U prvom trenutku možda će nam biti neprijatno, ali jedno "Ćao!" možemo da izvučemo iz sebe. Kako bismo pokazale opuštenost i suverenitet, mi treba prve da ga pozdravimo. 

2. Bez dodira

Uvek zavisi od toga kako smo se rastali, ali ni u kom slučaju ne smemo odmah bivšem skočiti u zagrljaj. Treba da  izbegavamo svaki telesni kontakt; glupo bi čak bilo i rukovati se sa njim. Kod pozdrava koji uključuje poljubac, usne će nam se naći blizu njegovih. Dakle, dovoljno je jednostavno "Ćao!" - na sigurnom rastojanju od najmanje pola metra od njega.

3. Nemoj predugo da razgovaraš

Ako dođe do razgovora, ponekad je bolje kraće razgovarati i svakako izbegavati teme poput novih partnera ili prošle zajedničke veze. Stare svađe uništiće vam raspoloženje i veče.

4. Ne drami 

Nije dobro konfrontirati se, ali ako nas bivši usprkos tome bude provocirao, moramo ostati mirne i ignorisati njegove izjave. Za svađu je potrebno dvoje. U najgorem slučaju ćemo se okrenuti i izbeći sukob.

5. Ne tračari

Čak i ako ne možeš zaustaviti bujicu reči i moraš pričati s bivšim, budi cool: njegovu novu frizuru možemo komentarisati kod kuće uz čašu vina u društvu prijateljica.

6. Nemoj piti puno alkohola

Sve smo jednom doživele emotivni ispad kad smo popile koju čašicu pića više. Tekila nije naš najbolji prijatelj kad na žurki sretnemo bivšeg, a nismo još do kraja prebolele raskid. U pijanom stanju se može dogoditi da "luda bivša devojka" - koja je sakrivena duboko u nama – ispliva na površinu.

7. Nemoj moljakati ili cviliti

Čak i ako smo još lude za njim i odmah bismo se pomirile sa njim, to mu ne smemo ni u kom slučaju reći. Umesto toga ćemo mu pokazati koliko smo sigurne u sebe i koliko dobro vladamo situacijom. Moljakanje, preklinjanje, cmizdrenje i cviljenje nikad nije bilo privlačno – a uglavnom je i nedelotvorno.

8. Nemoj buljiti

"Je li to nova majica? Čini se da više trenira? Sa kojom to devojkom priča sve vreme?" Umesto da posmatramo bivšeg, treba da se posvetimo sebi i svom životu bez njega. Osim toga, može biti neugodno ako primeti da buljimo u njega.

Zatvoreno za komentare.