8 stvari koje možete saznati o nekome na osnovu prvog poljupca

8 stvari koje možete saznati o nekome na osnovu prvog poljupca

Prema nekim istraživanjima prosečna žena poljubi oko 15 muškaraca, ima 2 duge veze i prođe makar 2 teška raskida pre nego što upozna "pravog" i uda se za njega. Zapravo, prvi poljubac je taj koji vam daje donekle uvid u budućnost odnosa, jer dosta toga otkriva o partneru i njegovim osećanjima prema vama za koja ni ne sumnjate da postoje.

 Foto: Shutterstock

1. Ima li hemije između vas i njega?

Hemija se ne može pretočiti u reči. To je nešto što osećate i prepoznajete čim to doživite. Kada vaše usne dotaknu partnerove, da li želite da taj trenutak traje večnost ili želite da se završi što je pre moguće? Čak i kada on nije najbolji u ljubljenju na svetu, ako osećate jaku povezanost sa njime, to je sjajan znak.

 Foto: Shutterstock

Međutim, ako osećate razočaranje posle sesije ljubljenja i nema nekih varnica između vas, ama baš nimalo, onda se to verovatno ni neće promeniti. Hemija ne dolazi i ne prolazi, ona mora biti prisutna od samog početka.

2. Hoće li partner biti dobar u krevetu?

Vrlo često ljudi tvrde kako se po prvom poljupcu može saznati dosta o budućnosti veze, a pod time se podrazumeva i seks. Zapravo, stvarno se dobar deo tehnike koja se upotrebljava tokom prvog poljupca može primeniti i kasnije na spavaću sobu, pa sa lakoćom možete pretpostaviti i da li možete da se radujete ili želite da spavate sa partnerom.

 Foto: Shutterstock

Trebalo bi da obratite pažnju na njegove usne, ali morate osetiti i njegove ruke, način na koji ih pokreće, kojim delovima vašeg tela voli da posveti pažnju itd.

Dodirivanje ruku, priljubljena tela, isprepletane noge – sve to ostvaruje dodatnu vezu između vas. A ukoliko se vaš partner upušta u poljubac celim telom, mnogo je veća verovatnoća da će to isto činiti i u krevetu.

3. Ima li on dovoljno samopouzdanja?

Način na koji vaš partner pristupa prvom poljupcu zapravo može dosta toga reći o njegovom samopozdanju. Da li se nervozno igra sa ključevima pre nego što se približi vama? Da li pokušava da na silu izvuče poljubac od vas? Da li se vaš momak upušta u poljubac visoko dignutog čela? Da li poljubac u vama budi želju da ga obgrlite rukama oko vrata?

 Foto: Shutterstock

Osoba puna samopouzdanja zna šta radi i ne žali pošto nešto učini. Pa ukoliko imate samopouzdanja u trenutku ljubljenja sa partnerom i znate da ga i on ima, onda ste verovatno u vezi koju ste i priželjkivali.

Još jedna znak samopouzdanja je i partner koji se ne boji da vam uputi kompliment niti poljubac. Ako je voljan da pokaže svoje emocije posle prvog poljupca, neće od vas ništa sakrivati ni u budućnosti.

4. Da li vaš partner vodi računa o sebi?

Iako je ovo pomalo očigledno, ali skoro niko ne obraća pažnju na ličnu higijenu partnera sa kojim se ljubi po prvi put. Međutim, ona zapravo može otkriti mnogo toga i o njegovom stavu prema vama.

Da li mu dah miriše na žvakaću gumu sa ukusom mentola? Da li nosi parfem? Da li se pre toga istuširao? Ako jeste, sreća po vas jer to govori da mu je i stalo do vašeg mišljenja.

 Foto: Shutterstock

U suprotnom, nemojte se zarobiti u iluziji kako je to nešto što se desilo samo taj jedan put. Čak i kada niste imali nikakvu nameru da dođe do poljupca, partner bi trebalo da bude dobro upoznat sa pravilima lične higijene.

Pa ukoliko osetite da se nije udostojio da opere zube, sigurno možete računati na to da neće posegnuti ni za tečnošću za ispiranje usta sledeći put kada bude potrebno da vas poljubi.

5. Da li vaš partner ume da sluša?

Kada se ljubite ne možete objasniti partneru šta je to što želite od njega putem reči. Dakle, u tom trenutku govor tela igra vrlo bitnu ulogu.

Glavni štos se krije u tome da vidite da li vaš partner ume da prati ono što mu njime govorite. Na primer, ukoliko ne volite njegov jezik u svojim ustima i to mu i stavite na znanje, trebalo bi da ne insistira više na tome i da se prilagodi malo vašem stilu.

 Foto: Shutterstock

U svakom činu ljubljenja, šaljemo desetine mikro-signala, koji alarmiraju drugu osobu koliko snažno bi trebalo da krene napred ili da se povuče, ali i mnoge druge.

Ako vaš partner prati sve što mu se govori, to je odličan znak! To znači da zapravo obraća pažnju na vaše potrebe i da je spreman da podnese i neke žrtve zarad vašeg odnosa.

6. Koliko ozbiljna će biti vaša veza?

Očigledno je da ako vas dotična osoba poljubi da time potvrđuje privlačnost koju oseća prema vama. Međutim, to ne mora biti znak i nekih ozbiljnih namera. Samo zato što privlačite partnera, ne znači da ste time razjasnili i kakav će biti vaš odnos, odnosno za koju vrstu veze je on spreman.

Postoje određeni pokazatelji koji su vredni pomena posle vašeg prvog poljupca. Na primer, da li se radilo samo o prvom poljupcu ili je tu bilo i nečeg više od njega? Da li ste imali utisak da se druga strana postepeno predavala poljupcu ili ste stekli utisak kao da je požurivala ljubljenje?

 Foto: Shutterstock

Ne zaboravite ni na svoja osećanja. Da li ste posle tog poljupca želeli još jedan? Jeste li počeli da sanjarite o zajedničkoj budućnosti sa tom osobom? Ili možda ne možete ni da zamislite da živiti pod istim krovom sa tom osobom?

Na ova pitanja bi trebalo da imate jasan odgovor kako biste razumeli i sopstvene namere.

7. Da li vas partner požuruje?

Prvi poljubac vam takođe može pokazati i da li je vaš partner navalentan ili ne.

Ukoliko ste primetili da on pokušava da poljubi neke od nižih delova vašeg tela, stavlja vam jezik u uho ili samo čeka priliku da vam zavuče ruku ispod majice, sve to samo govori da jedino želi da spava sa vama.

 Foto: Shutterstock

Kada druga strana ne razume govor vašeg tela i tera vas da uradite nešto što još ne smatrate prikladnim i pošto ste joj stavili na znanje da to i ne želite, onda je sve to samo jedan jako loš početak. Očigledno, ova osoba ne zna važnost strpljenja i jednostavno nije u stanju da uživa u onome što sa vama ima u datom trenutku.

8. Da li vaš partner ume da poštuje druge?

Način na koji se vaš partner ophodi prema vama posle prvog poljupca je bitan za definisanje njegovog stava prema vama. Samo posmatrajte njegovu reakciju.

Da li se iz poljupca povukao srećnog izgleda lica samo zato što ste mu dopustili da poljubi vaše dragocene usne? Da li se osmehnuo? Da li mu oči sijaju i čekaju nešto više?

 Foto: Shutterstock

Pozitivni odgovori na sva ova pitanja znače da je vaš partner stvarno uzbuđen što se nalazi kraj vas. Tako da je mnogo verovatnije da ste naleteli na pravu osobu u pogledu toga da ćete biti poštovani i da će svaki vaš zajednički trenutak od strane nje biti cenjen.

Zatvoreno za komentare.