Znakovi koji pokazuju da on nije "onaj pravi"!

Znakovi koji pokazuju da on nije „onaj pravi“!

Zajedno ste se već neko vreme, upoznao je tvoje prijatelje i porodicu i od početka imaš osećaj da je to nekako posebno. Međutim…

Photo: Pexels

U poslednje vreme su ti osećanja pomešana - iako ga i dalje voliš, sada se pitaš da li je on zaista taj pravi za tebe?

Svako od nas želi da se oseća voljenim i da voli nekoga, ali moramo da budemo oprezni. Veza sa pogrešnim muškarcem može da bude velika greška, a ponekad znake da on nije "taj" ne vidimo čak ni ako su nam ispred nosa.

Evo nekih na koje treba da obratite pažnju.

Ignoriše stvari koje su tebi važne

Photo: Pexels

Svako od nas ima neke svoje bitne kriterijume u vezi sa kojima ne želi da pravi kompromis.

Zapravo, to ne moraju da budu samo kriterijumi, već neke odluke, vrednosti koje ceniš… Svesna si da ukoliko napraviš kompromis nećeš biti verna sebi i da češ početi da se menjaš, a da to ne želiš.

Nisi mu prioritet

Photo: Pexels

Kada želiš budućnost sa nekim, moraš da osetiš da si mu prioritet. To je jedini način da znaš da će tvoj partner uvek da ti "čuva leđa". Ako ne osećaš da si mu zaista najvažnija, biće ti teško da sa njim izgradiš odnos pun poverenja.

Retko govori da te voli

Photo: Pexels

Ok, nije lako nekome reći "volim te", ali ako ste već dugo zajedno i razmišljaš o budućnosti, onda je važno da to čuješ od njega. Ako ne može ili ne želi da ti kaže te dve reči, znači da o vama ne misli tako ozbiljno kao ti.

Ne možeš da budeš ono što jesi

Photo: Pexels

Osećaš da moraš da se pretvaraš kada si sa njim, a razlog za to je što te ne prihvata kao osobu. Brineš da ćeš ga uznemiriti ako postaneš previše emotivna pred njim?

Pa, mora da prihvati sve "delove" tvoje ličnosti, da bude uz tebe i kad si srečna i kad si tužna. U suprotnom, beži glavom bez obzira…

Ne govori ti uvek istinu

Photo: Pexels

Iskrenost je veoma, veoma važna za zdravu i stabilnu vezu. To je sredstvo kojim se gradi uzajamno poverenje. Zato, čak i ako te laže za neke naizgled male i nebitne stvari, nateraće te da uvek sumnjaš u njega.

Samo se ti trudiš

Photo: Pexels

Ako imaš utisak da si ti jedina koja se daje u vezi, znaj da on nije pravi za tebe.

Ne kažemo da treba da brojiš koliko puta si uradila nešto za njega jer je u vezi važno davanje, ali je važno da i druga strana ulaže sebe. Ne treba da se osećaš kao da se jedino ti trudiš da veza uspe.

Ne osećaš poštovanje

Photo: Pexels

Poštovanje je, pored uzajamne ljubavi i međusobnog poverenja, najvažniji aspekt veze. Ako te muškarac ne poštuje - ismeva te pred drugima, tvoje probleme ne shvata ozbiljno… onda definitivno nije pravi za tebe.

Nema emocionalne povezanosti

Photo: Pexels

Da bi veza potrajala, potrebno je da partneri osete uzajamnu emocionalnu povezanost. Da zaista poznaju jedno drugo. Da veruju jedno drugom i da razumeju jedno drugo. To je jedini način da kao par opstanu i kad nije sve "med i mleko".

Osećaš da nešto nije u redu

Photo: Pexels

Bez obzira na to koliko ga voliš, instinkt ti govori da nešto nije u redu? Onda verovatno i nije. Imaj na umu da je bolje da budeš sama nego u lošoj, pogrešnoj vezi.

Ako shvatiš da si u vezi koja nije "prava", ne shvataj to kao kraj sveta. Pre nego što uploviš u sledeću vezu, dobro razmisli šta želiš od veze i budi spremna na kompromise, ali pazi da usput ne izgubiš sebe.

Zatvoreno za komentare.