Ako se ovako ponašate, muškarac nikada neće moći da vas izmanipuliše!

Ako se ovako ponašate, muškarac nikada neće moći da vas izmanipuliše!

Jedini način da pronađete ljubav je da upoznajete ljude otvorenog srca. Ali znamo šta ste prošli. Vi ste umorni od ulaganja vremena i energije u pogrešne muškarce, na kraju ste frustrirani, povređeni i opet "praznih ruku"...

Naporno ste radili da konačno pronađete mir i osećaj sreće u svom životu. I nema šanse da ćete dopustiti da neko dođe u vaš život i ponovo napravi nered. A ipak… ne želite da odustanete od ljubavi.

Želite da upoznate pravog muškarca – nekoga ko čini da se osećate izazvano, inspirisano i obožavano. Ali vi se bojite. Nakon svega što ste prošli, niste sigurni kako biti s nekim, a da se opet na kraju to ne pokaže kao izgubljeno vreme.

Kako sebe otvoriti za ljubav, ali i zaštititi svoje srce i mir koji ste kultivisali s puno truda u svom životu? Odgovor? Otvorenost zajedno s granicama. Da, moguće je!

Ovde su 9 stvari koje možete da učinite kako biste bili sigurni da možete da otvorite svoje srce kada ulazite u vezu:

Izbegavajte muškarce s očigledno niskim samopoštovanjem

Ako on ne voli i ne ceni sebe, verovatno ne može na zdrav način da voli i ceni vas. Pronađite nekoga s visokim samopoštovanjem. To je jako važno.

Proverite da li se podudaraju njegove vrednosti u vezi sa porodicom i odnosima s vašim vrednostima

Osmotrite život koji je stvorio. Ima li zdrave dugoročne odnose s prijateljima i porodicom? Da li su njegove finansije i odgovornosti u redu? Ima li dobre odnose s bivšom partnerkom i decom (ukoliko ih ima)? Proverite odvija li se njegov život glatko, pre nego što ga pozovete u vaš život.

Nemojte prihvatiti njegovo loše ponašanje

Razmislite o ponašanjima koja su vas povređivala u prošlim vezama i zapišite ih. Da li je vaš bivši partner bio pasivno-agresivan, negativan, kritičan, nekomunikativan ili hladan?

Ako vaš trenutni partner ponavlja neka od istih ponašanja, zamolite ga da prestane. Ako on to ne može (ili ne želi), krenite dalje. Vi zaslužujete da se prema vama lepo odnose.

Obratite pažnju na ono što on radi (ne ono što on govori)

Njegova dela pokazuju da mu je stalo do vas, više od reči. Da li on ima vremena za vas i ostaje li povezan s vama i kada niste fizički zajedno? Ispunjava li svoja obećanja? Pažljiv, brižan, velikodušan, dosledan muškarac s kojim započinjete vezu, jednog dana će biti pažljiv, brižan, velikodušan, dosledan suprug.

Proverite da li vas uključuje u sve aspekte svog života

Vremenom, on bi trebalo da vas uključuje u sve aspekte svog života, bez izuzetka. On bi trebalo da vam pruži dobrodošlicu u svoj dom i kancelariju. On bi trebalo da vas poziva da provedete vreme s njegovim prijateljima i porodicom. I ponosan je što vas može pokazati!

Budite apsolutno sigurne da je zaljubljen u vas

Ako je muškarac zaljubljen u vas, vi ćete mu biti prioritet. On će želeti da stalno provodi vreme s vama i govoriće vam o stvarima koje mu se sviđaju u vezi sa vama. Nećete morati da se pitate šta on oseća prema vama ili teskobno čekati da vas pozove. Ako je on zaljubljen u vas, vi ćete to znati. A ako nije, pronađite nekoga ko jeste.

Zalažite se za sebe

Ako vas nešto muči, recite mu. Ako on odbacuje vaša osećanja ili počinje odbrambeno da se ponaša, to je znak upozorenja.

Budite u vezi samo s nekim ko je u stanju da proceni svoje ponašanje i da napravi promene kada je to potrebno. Budite u vezi s muškarcem koji shvata svoje greške i ceni vaša osećanja (isto činite i vi za njega).

Pričekajte sa seksom (onaj pravi će čekati)

Kad želite ozbiljno da pronađete "onog pravog", bilo bi dobro da malo pričekate. Čekajte dok ne stvorite u vezi emocionalnu intimnost. To je pametna strategija.

Ako je muškarac s kojim započinjete vezu uistinu zainteresovan za vas, on će čekati dok ne budete spremni. Ako ga više zanima seks od vas, onda on ne poštuje tu granicu.

Pobrinite se da se osećate opušteno i srećno kada ste s njim

Ako se osećate pod stresom, teskobno ili morate da hodate kao po jajima kada ste s njim, nešto nije u redu. Verujte instinktu i pratite kako se osećate. Ako imate više loših dana nego dobrih, možda je vreme da krenete dalje. Kada ste u pravom odnosu, vi ćete se osećati srećno, opušteno i ugodno. To govore svi srećni parovi!

S jakim granicama i visokim očekivanjima, znaćete kada je sigurno otvoriti svoje srce. A kada ste autentični, velikodušni, topli i puni ljubavi – ljubav će se pojaviti. Tada će se čarolija dogoditi.

Zatvoreno za komentare.