Ako sumnjate - šta učiniti ako vaš partner izgubi interesovanje za vas?

Ako sumnjate – šta učiniti ako vaš partner izgubi interesovanje za vas?

Da li vam se čini da vaš partner više nije toliko opčinjen vama kao ranije? Ako sumnjate da se bliži kraj vaše veze i ne znate šta da radite povodom toga, preporučujemo vam da se držite naša sledeća tri saveta.

Foto: Shutterstock

Dajte mu više prostora

Ako vam deluje da vaš partner gubi interesovanje za vas, možda mu jednostavno treba više prostora za sebe. Traženjem konstantne pažnje i insistiranjem da provodite što više trenutaka zajedno postići ćete suprotan efekat od željenog.

Kada ga malo ostavite na miru i date mu priliku da se opusti bez vas, ali i razmisli o vašoj vezi, postoji velika šansa da će shvatiti koliko mu zaista značite.

Fokusirajte se na sebe

Koliko god se trudili, ne možete promeniti misli i osećanja druge osobe. Vi možda nemate uticaj na želje svoga partnera, ili bar ne koliko biste želeli, ali vi svakako možete uticati na svoj život. Naša preporuka je da se više posvetite sebi, svojim ciljevima, željama i potrebama.

S jedne strane, to će vas učiniti poželjnijim u očima vašeg partnera, jer on neće imati osećaj da mora da stalno obigrava oko vas da biste bili zadovoljni, što je za neke momke iscrpljujuće. S druge strane, u slučaju raskida, lakše ćete ga preboleti ako vaš ceo život nije isprepleten sa životom vašeg dotadašnjeg partnera.

Ne zatvarajte vrata vašoj ljubavi

U slučaju da između vašeg partnera i vas privremeno zahladne odnosi, koji mogu da uključe i prekid zajedničkog života, ne reagujte odmah burno, već ostavite prostora za eventualni novi početak.

Naravno, to učinite samo ako vam je dovoljno stalo do partnera da ste spremni da mu ne zamerite što je u nekom trenutku izgubio interesovanje za vas. Potrudite se da odmah razjasnite sve nedoumice između vas pre nego što se ponovo upustite u vezu, ali ne dozvolite da vaš ego bude prepreka na putu ka vašoj zajedničkoj sreći.

Zatvoreno za komentare.