Štrajkovao glađu dok devojka nije rekla sudbonosno „da“

Indijac Ananta Burman bio je u stabilnoj i ozbiljnoj ljubavnoj vezi osam godina, da bi odjednom njegova devojka Lipika, prekinula svu komunikaciju s njim.

 Foto: Screenshot/ Facebook

Lipika je odbijala i da odgovori na telefonske pozive Ananta kao i na poruke sa društvenih mreža i aplikacija. Tada je Ananta je shvatio da nešto nije u redu. Tražeći odgovor na pitanje zašto mu se voljena odjenom promenila, Ananta je saznao da roditelji žele da je udaju za drugog i da je svadba spremna.

 Shvativši da ima malo vremena pre nego što je zauvek izgubi svoju ljubav Lipiku, mladić je odlučio da mora uraditi nešto ekstremno da bi je vratio. Tako je u nedelju počeo da kampuje ispred kuće devojke. Nosio je natpis “Vratite mi mojih osam godina”, a njegov protest, koji je prerastao u štrajk glađu, privukao je pažnju Lipkinih komšija koje su ga podržale.

Priča o Anantinom štrajku u ime ljubavi proširila se lokalnom zajednicom, a uskoro je na lice mesta došla porodica čoveka koji je trebalo da oženi Lipiku. Doveli su i policiju u nameri da ga oteraju, ali bezuspešno.

Uporni i zaljubljeni Indijac odbio je da se pomeri ili prestane sa štrajkom glađu, ali kako su sati prolazili, njegovo zdravlje je počelo da se pogoršava i on je odveden u lokalnu bolnicu.

Ipak, on je odbio da jede. Meštani su intervenisali tražeći od Lipike i njene porodice da popuste njegovim zahtevima i spasu mu život. Na kraju su došli, otkazali venčanje sa drugim mladićem i dogovorili da se Anant i Lipika odmah venčaju.

Pročitaj još