Da li ih vi i vaš partner poštujete - ovo su 3 osnovna pravila stabilne veze

Da li ih vi i vaš partner poštujete – ovo su 3 osnovna pravila stabilne veze

Dugoročne veze podrazumevaju odnos na kom se svakodnevno radi, u kom zajedno sa partnerom prevazilazite prepreke, rastete i razvijate se i kao par i kao pojedinci. Podržavate jedno drugo na svim poljima i gradite svoj svet, stvarajući zdrave temelje za lepu budućnost. Ovo su 3 osnovna pravila stabilne veze.

Foto: Unsplash

Predstavljamo vam tri pravila stabilne veze:

Dajte jasnoću odnosu

Jasno je da nakon određenog perioda prolazi zaljubljenost i mi vidimo partnerove mane, pogotovo ako uplovimo u zajednički život. Različite krize u poslovnom životu takođe utiču na partnerski odnos i stvaraju nervozu. Ono što definiše dugoročnu vezu je jasnoća i jasno definisan pravac, odnosno cilj ka kojem težite.

Tokom iskrenih razgovora naglasite partneru da želite da ostanete zajedno ma šta da se desi van vašeg ljubavnog odnosa, koliko god nedaća vas zadesilo na poslu ili u porodičnim i prijateljskim odnosima.

Na taj način stavljate partnernu do znanja da može da se osloni na vas i da zajedno putujete kroz život. Budite spremni da rešavate zajedno probleme i postanete jedno drugom najbolji prijatelji.

Uz ovakav stav dolaze i mnogobrojni ciljevi kao što je odlazak na odmor ali i zasnivanje porodice, kupovina nekretnine i druge zajedničke želje.

Poštujte jedno drugo

Kada kažemo poštovanje mislimo na činjenicu da ste vi i vaš partner celina koja funkcioniše dobro, a kada je tako, možete da napredujete i razvijate svoje veštine. Da vi svom partneru ne omogućavate mir i podršku on ne bi bio toliko uspešan u poslu.

Takođe da vaš partner nije posvećen i ne razume vaše želje i očekivanja, ne bi ste blistali i šetali gradom sa prijateljicama jer imate slobodnog vremena, zato što je on odveo decu u igraonicu ili pripremio ručak.

Ovo su sitnice na koje često zaboravljamo i u trenutku kada dođe do svađa gledamo sebe kao individuu koja može da ode i funkcioniše sama. Objasnite partneru svoju, ali i njegovu vrednost i budite svesni da ste sve u životu postigli zajedničkom borbom, sa potpuno različitih frontova.

Pomozite partneru da ostvari svoj pun potencijal

Kako biste rasli i razvijali svoje sposobnosti, istovremeno morate podsticati jedno drugo na aktivnosti koje vam prijaju i u kojima ste uživali pre nego što ste upoznali jedno drugo.

Na primer, ako ste uživali u časovima plesa, u dogovoru sa partnerom pronađite način da odlazite jednom ili više puta nedeljno na čas i nastavite da usavršavate sebe.

Ovakve sitnice ulepšaće vam svakodnevnicu, bićete pozitivniji i vi ali i vaš partner, pritom ćete međusobnom saradnjom i razumevanjem učvrstiti svoj odnos, piše Mogujatosama.rs.

Zatvoreno za komentare.