Da li vam je veza postala navika? 5 stvari koje govore da je vreme za raskid

Da li vam je veza postala navika? 5 stvari koje govore da je vreme za raskid

Neke veze održavaju se skoro po navici, pa nismo ni svesni da su loše i da nam u njima nije dobro, te da bismo mogli i da ih prekinemo i krenemo u novu, bolju. Evo kojih pet znakova sigurno pokazuju da je vreme za raskid i novi korak.

Nema podrške

Foto: Shutterstock

Kada vam je potrebna podrška vašeg partnera, njega nigde nema, odnosno ne razume ili neće da razume kada pokušavate da mu objasnite da vas nešto muči i da vam je podrška u vidu saveta ili razgovora neophodna. 

Bolje je kad niste zajedno

Foto: Shutterstock

Kada niste zajedno nemate potrebu da ga potražite i javite mu se. Čak vam je lakše kada ne komunicirate jer ste sigurni da se tada nećete svađati, biti omalovažavani, jednostavno nećete se loše osećati. 

On odlučuje o svemu

Foto: Shutterstock

Vaš partner veoma često i upadljivo naglašava da je on taj koji je bolji i pametniji u vašoj vezi, te da bi on trebalo da  odlučuje o svemu.

Stidite se reči izgovorenih u svađi

Foto: Shutterstock

Često se svađate i vičete jedno na drugo izgovarajući pritom stvari od kojih vas je sramota. Normalno je da ljudi imaju nesporazume pa i da se posvađaju, ali kada dođete u fazu izgovaranja teških reči zbog kojih se stidite, to znači da je crvena linija pređena. 

Osećate se zarobljenim

Foto: Shutterstock

Imate osećaj da ste zarobljeni u vezi, kao u lavirintu iz koga ne umete ili nemate snage da nađete izlaz.

Zatvoreno za komentare.