Da li znate šta muškarci stvarno žele u vezi a ne znaju kako da to kažu?

Da li znate šta muškarci stvarno žele u vezi a ne znaju kako da to kažu?

Kad bolje razmislite, i nije toliko komplikovano. Da bi bili zadovoljni u vezi i uživali u ljubavi, svim muškarcima je potrebno da im partnerka pokaže da ih ceni, da je svesna njihovih kvaliteta i da postoji privlačnost.

Photo: shutterstock

Da li ste i vi primetili da je ego većine muškaraca prilično osetljiv? I da oni zbog toga čeznu za stalnom potvrdom koliko vam znače, za pohvalom?

Ako muškarac kojeg volite uradi nešto što vam se dopada, nešto što vas razneži ili usreći, recite mu to.

To je siguran način da dobijete "još", a istovremeno zadovoljava prve dve potrebe - potrebu za time da mu pokažete koliko ga cenite i potrebu da mu pokažete da ste svesni njegovih kvaliteta.

Photo: Pexels

Što se privlačnosti tiče, ona je, uz seks, deo zdravog romantičnog odnosa između dvoje ljudi.

Da li ste se nekad zapitali da li partneru dovoljno pokazujete koliko ste srećni što ste zajedno i koliko vam se dopada?

Često možete da čijete da su muškarci "jednostavni", a žene "komplikovane", i to možda i nije toliko daleko od istine.

Photo: Pixabay

Ali, "jednostavno" ne znači uvek i "očigledno". A izgraditi vezu i doći u situaciju u kojoj je muškarac spreman da se veže daleko je od jednostavnog. 

Najveća greška koju žene prave je to što većina njih na muško ponašanje pokušava da primeni žensku logiku, i to je izvor nejvećeg broja nesporazuma u vezama.

Žene često "mere" ponašanje svog partnera u kontekstu onoga što bi one same (ili njihove drugarice) uradile u datoj situaciji.

Photo: Pixabay

I ako razmislite malo bolje, shvatićete da to nema previše smisla. Muškarci i žene prosto ne razmišljaju na isti način, i zato se tako često tako loše razumemo.

Umesto da pretpostavljate, dakle, ne bi bilo loše da prosto obratite pažnju na ono što vam mušakrac sa kojim ste u vezi govori (ili ne govori).

Na primer, većina muškaraca koji nisu zainteresovani za ozbiljnu vezu to će vam jasno staviti do znanja.

Ali, većina žena će u toj situaciji reći "ja ću ga promeniti, kad me bolje upozna promeniće stav i mi ćemo biti srećni zajedno".

Photo: StockSnap.io

I upravo time žene komplikuju stvari koje su zapravo prilično jednostavne.

Ako vam je rekao da nije spreman za ozbiljnu vezu, ili da ne želi ozbiljnu vezu, nema nikakvog razloga da mu ne verujete i da kažete "ma nije on to mislio". Jer - jeste. Mislio je upravo to što je rekao, tako kako je rekao.

Photo: Pixabay

Dakle, ako nemate dobra iskustva sa muškarcima i ako ste više puta bili povređeni, možda bi prosto trebalo da promenite pristup i prestanete da "učitavate" značenje u ono što on govori. Umesto toga, slušajte pažljivo.

Kako da ga "motivišete" da poželi da bude u vezi sa vama?

Photo: Pixabay

Ako vam je zaista stalo do njega, pokušajte da zadovoljite one tri jednostavne potrebe koje smo naveli na početku. Stavite mu do znanja da ga cenite, da ste svesni njegovih kvaliteta i da vam se dopada. Prilično je jednostavno, zar ne?

Ako to uradite, već ste u prednosti u odnosu na "konkurenciju", jer žene obično ove jednostavne stvari gube iz vida.

Zatvoreno za komentare.