Dokaz ljubavi: Da li će vam veza biti bolja ukoliko imate uvid u telefon svog partnera?

Dokaz ljubavi: Da li će vam veza biti bolja ukoliko imate uvid u telefon svog partnera?

Najintimniji predmet savremenog čoveka definitivno je mobilni telefon koji, zahvaljujući internetu, u sebi sadrži informacije o nama kojih možda ni sami nismo svesni. 

Foto:Shutterstock

Mobilni telefon uspeo je da postane čovekov najbolji prijatelj koji pomaže onda kada je pomoć potrebna i čuva tajne za koje smo možda i zaboravili da smo izgovorili. 

Ali da li nam je on i najveći prijatelj kada je reč o našoj emotivnoj vezi s partnerom? Pitanje koje često muči zaljubljene parove jeste da li bi šifru svog telefona trebalo da daju svom partneru? 

Brojni psiholozi mišljenja su da je uvid u telefon između partnera potpuno nepotreban, i da uvek vodi ka nepoverenju.

Oni smatraju da kada god se uhvatite za mobilni voljene osobe, da je to razlog da proverite njegovu iskrenost prema vama i to je sam početak otvaranja Pandorine kutije nepoverenja.

S druge strane, mišljenja su i da kada vaš partner krije svoj mobilni telefon ili ga okrene, to je skoro siguran znak da vam nešto prećutkuje. 

Foto: Shutterstock

Zbog toga mnogi parovi, u želji da dokažu svoju ljubav i odanst, daju voljenoj osobi uvid u svoj telefon misleći da je to najveći dokaz njihove ljubavi. Ali da li je ovo zaista dokaz ljubavi?

Koliko vam u vezi mobilni telefon može pomoći da voljenoj osobi izjavite ljubav, toliko može naštetiti čak iako je pregledanje tuđeg telefona s dozvolom, mišljenja su psiholozi.

O tome da li bi sa voljenom osobom trebalo da razmenite šifru telefona i da li će to vašu vezu učiniti intimnijom i stabilnijom, govori Jovana Nešić, psiholog:

- Dogovor oko uvida u telefon partnera neće puno uticati na to da veza bude bolja ili funkcionalnija, a svakako da nije siguran pokazatelj da će partneri biti iskreniji jedno prema drugom.

Foto:Shutterstock

- Uvek postoji opcija da se obriše nešto što ne želimo da partner vidi, a za čim ćemo verovatno češće posezati ukoliko znamo da nam partner proverava telefon - ističe ona i navodi primer zbog čega druge osobe ne bi trebalo da čitaju vaše poruke:

- Telefon nam služi za razgovore i dopisivanja sa bliskim prijateljima, a to što nama naši prijatelji kažu u poverenju, ne znači da žele da to i naš partner zna. Ipak, određena doza intimnosti treba da postoji i važno je da napravimo zdravu granicu između sebe i patnera, jer nismo jedno.