Muškarci obožavaju ovaj deo ženskog tela!

Muškarci obožavaju ovaj deo ženskog tela!

Znamo, muškarci su ludi za ženskim grudima i zadnjicama, ali to ne znači da ne uživaju u pogledu i na druge delove ženskog tela. Istraživanje Univerziteta Bilkent donosi jedno iznenađujuće otkriće.

Foto: Shutterstock

Muškarce posebno pali jedno zaobljenje na ženskom telu. Nedavno sprovedeno istraživanje naučnika sa Univerziteta Bilkent u Ankari otkrilo je šta muškarce najviše pali. To nije veličina zadnjice, nego – verovali ili ne - zaobljenje lumbalnog dela kičme (donji deo leđa). A sve se to događa nesvesno i kompletno je uslovno evolucijom.  

Foto: Shutterstock

U istraživanju su naučnici pokazivali muškarcima (njih 300) fotografije žena i njihova spomenuta zaobljenja između 26 i 62 stepeni. Najatraktivnije im je bilo pod uglom od 45.5 stepeni.

Foto: Shutterstock

A razlog za to možemo pronaći u prošlosti. Naši davni preci su prema zaobljenju lumbalnog dela kičme mogli da procene koliko je lako nekoj ženi da rodi dete – a to je bilo važno za reprodukciju.  Možda je celo istraživanje zapravo pokazalo – i ponudilo muškarcima izgovor – zašto stalno "bulje" u ženske zadnjice.