Ne lišavaj sebe šanse da upoznaš nekoga ko te zaslužuje

Ne lišavaj sebe šanse da upoznaš nekoga ko te zaslužuje

Istina je da zaslužuješ bolje. Ti si jaka i hrabra. Izlažeš se i postaješ ranjiva. Znaš da se otvaraš potencijalnoj povređenosti, ali ne brineš. Znaš da je to nešto što moraš učiniti kako bi pronašla ljubav za koju smatraš da zaslužuješ.

 Foto: Shutterstock

Ti si strpljiva i puna razumevanja. Znaš da niko nije savršen i da se neće uvek svako odnositi prema tebi onako kako zaslužuješ. A kad su ljudi nepošteni prema tebi, pokušavaš da saosećaš sa njima, umesto da se braniš.

Pokušavaš da oprostiš umesto da budeš osvetoljubiva. Pokušavaš sve kako bi uspostavila vezu sa nekim muškarcem, čak i ako je loš za tebe jer si previše tvrdoglava da bi pustila sve što imate međusobno. I to je dobro.

Ne bi smela da budeš spremna da odbaciš stvari tako lako. Uvek moraš da paziš da daješ sve od sebe kako bi zadržala ljude koje voliš blizu sebe. Uvek moraš da uložiš maksimalan napor u svoje odnose – a to znači da moraš ostati jaka čak i kad je teško.

Ali moraš takođe priznati da postoje ograničenja za sve. U svakom odnosu postoji mesto na kojem se javljaju teškoće – gde svi postaju iscrpljeni od truda, a tada je vreme da jednostavno odeš. Vreme je da samo kreneš dalje.

Vreme je da kreneš dalje od muškarca koji jednostavno ne želi da bude sa tobom.Moraš da znaš da postoji toliko mnogo toga što možeš da daš drugoj osobi. I moraš da razmotriš sve što si već dala ovom muškarcu.

 Moraš da razmisliš o tome koliko si delova svog srca dala nekome ko uopšte ne želi ništa od toga. Moraš da prestaneš da daješ toliko sebe nekome ko nije spreman da ti uzvrati.

Istina je da zaslužuješ bolje. Ljubav koju zaslužuješ je nešto što moraš stalno da tražiš i moraš se boriti za nju – ali moraš da znaš da to stvarno nije sa ovom osobom.

Možda ne veruješ da postoji muškarac koji je bolji za tebe. Možda misliš da  nećeš više moći da se zaljubiš – ali hoćeš. Samo moraš da imaš vjeru u sebe i u ljubav.

Što duže ostaješ sa njim, to više sama sebe sprečavaš da pronađeš onu ljubav koju očajnički želiš za sebe. Ne možeš priuštiti sebi da se povežeš s tom osobom koja ne može da ti da ono što želiš. Zatvaraš druge mogućnosti za sebe.