Problemi koji dovode do raskida

Problemi koji dovode do raskida

Prevara je jedna od stvari koja će poljuljati temelje veze ili je u potpunosti uništiti.

 Foto: Shutterstock

Međutim, osim preljube postoji još nekoliko problema koji narušavaju ljubavni sklad baš poput prevare.

1. Laganje i skrivanje stvari od partnera 

Čak i ako lažete partnera kako biste zaštitili njegova osećanja, skrivanje problema može da se pretvori u nepoverenje. Ako skrivate neke detalje jer mislite da bi ga oni mogli povrediti, treba da prestanete s takvim ponašanjem. Stručnjaci savetuju da gradimo veze u kojima drugoj strani možemo reći - sve.

2. Uskraćivanje nežnosti i pažnje 

 Foto: Shutterstock

Nedostatak nežnosti stvoriće sumnju kod druge strane da nešto nije u redu. S vremenom će se ta sumnja pretvoriti u veliki problem koji baš poput laganja dovodi do nedostatka poverenja. 

3. Tiho negodovanje 

Skrivanje pravih osećanja od svog partnera nije dobro za vezu. Što duže držite u sebi svoje nezadovoljstvo, to su veće šanse da će upravo ono biti razlog vašeg prekida. 

4. Odbijanje kompromisa

 Foto: Shutterstock

Pojedinci koji obavljaju stvari isključivo "na svoj način" i nisu spremni na kompromis zapravo su u vezi sa - samim sobom. 

5. Ostajanje u vezi zbog pogrešnih razloga

Želite prekinuti, ali se ne usuđujete to učiniti zbog toga što će drugi reći? Smatrate da je loša veza bolja od nikakve veze? Bez obzira na to koji scenario vam je najbliži, ostanak u vezi koja vam ne odgovara nije poštena ni prema vama ni vašem partneru.

Zatvoreno za komentare.