Gestovi koji će sigurno dovesti do raskida

Gestovi koji će sigurno dovesti do raskida

Svako od nas ponaša se na neki određeni način prema svom partneru i to se sastoji od svesnih i nesvesnih navika.

 Foto: Shutterstock

Partner će vam sigurno skrenuti pažnju kada mu nešto smeta, ali te situacije možete i preduprediti.

Naime, ima puno oblika ponašanja koji se smatraju opšteprihvaćenim i sasvim uobičajenim, a ispod površine mogu da imaju katastrofalan uticaj na vezu ili brak. Ovo su neka od najčešćih, tako da obratite pažnju da se i vama ne provlače ispod radara i razaraju vašu vezu.

Telefon vam je prioritet

Činjenica je da su telefoni danas neizbežni deo naših života, ali to ne znači da treba da im dozvolimo da iste i kontrolišu. Ukoliko se hvatate za telefon čim on zasvetli dok ste sa partnerom, time mu stavljate do znanja da vam nije toliko bitan i da ne cenite vreme koje provodite zajedno.

 Foto: Shutterstock

Jedno od mogućih rešenja je da telefon isključite ili sklonite barem u trenucima kada radite nešto zajedno, gde je bitno da ste oboje tome posvećeni.

Ljubomorni ste

Ljubomora može proizaći iz različitih razloga, bilo da su u pitanju loša iskustva iz prošlosti, nesigurnost u sebe ili strah od izdaje i napuštanja. U svakom slučaju, ona može početi da vas izjeda iznutra i utiče na to kako se postavljate prema partneru.

 Foto: Shutterstock

Najbolje je da otvoreno porazgovarate o tome i objasnite zašto se tako osećate i na čemu biste mogli zajedno da radite.

Raspravljate se preko poruka

Rasprave i svađe nikada nisu prijatne i niko ne voli da učestvuje u njima. Još je gore kada se iz nekog razloga one odvijaju preko tekstualnih poruka koje razmenjujete sa partnerom.

 Foto: Pixabay

Tada ne možete da vidite njegovu reakciju i možda niste svesni posledica koje vaše reči imaju, pa ovo treba izbegavati po svaku cenu. Bolje je sačekati priliku da se vidite uživo i o svemu popričate licem u lice.

Ne želite da probate nove stvari

Nikada ne treba da radite nešto što ne želite i što vas ne interesuje, ali to ne znači da u startu treba da odbijete svaki predlog koji vam partner ponudi.

 Foto: Shutterstock

Razmislite malo o tome koliko njima znači probanje nečeg novog i da li bi to moglo i vama da oplemeni život, ili jednostavno osveži svakodnevicu.

Ne komunicirate

Komunikacija je ključna u svakoj vrsti odnosa i nikako ne treba zapostaviti njen značaj. Ona ima svoju ulogu i kada je sve u redu, a naročito kada nije sve kako treba i nešto vam smeta. 

 Foto: Shutterstock

Otvorenost i izražavanje osećanja su nužni kako vam se ne bi sve skupilo unutra usled ćutanja. To može doneti katastrofalne posledice nakon nekog vremena.

Zatvoreno za komentare.