5 signala da vam je veza čvrsta

5 signala da vam je veza čvrsta

Nažalost, ljubav sama po sebi nije dovoljna za uspeh veze. Potrebno je poverenje, poštovanje, mnogo truda i komunikacija.

 Foto: Shutterstock

Ali, šta ako imate problem sa poverenjem i teško vam je da verujete partneru, zbog nekih svojih loših iskustava iz prošlosti? Evo nekoliko signala da možete da odahnete i da imate potpuno poverenje u partnera – a to su ujedno i znaci veoma čvrste veze.

Govori istinu, čak i kada nije lepa

Ponekad je pravi izazov biti iskren – želite da kažete istinu, ali ne želite da povredite nečija osećanja... Možda se ponekad čini da je bolje reći malu "belu" laž i izbeći neprijatne situacije ili povređenja osećanja, ali nije tako.

 Foto: Shutterstock

Dugoročno gledano, laganje škodi vezi i bolje je biti iskren, pa "kud puklo". Da li je partner potpuno iskren prema vama? Ako jeste i govori vam istinu čak i kada ta istina nije naročito prijatna, to je dobar znak – iskrenost je vrlina i pokazatelj da vaš partner zaista ima dobre namere.

Priznaje svoje greške

Svi grešimo, to je činjenica, kako u vezama, tako i u svim drugim sferama života. Pravljenje grešaka u vezi čak može da bude i dobro, ako iz toga izvučete neku pouku i životnu lekciju.

 Foto: Shutterstock

Priznavanje greške zahteva da osoba proguta svoj ponos, zbog čega je jako dobro ako vaš partner ume da prizna svoje greške – to znači da mu ponos nije važniji od vas i da ima hrabrosti da prihvati odgovornost za svoja dela.

Otvoren je prema vama

Ako u vezi nedostaje poverenja, nemoguće je izgraditi emocionalnu intimnost. Sa druge strane, partneri se osećaju sigurno i voljeno kada ima poverenja i komunikacije.

 Foto: Shutterstock

Ukoliko partner skriva stvari od vas, trebalo bi da obavite ozbiljan razgovor. Naravno, svako ima pravo na svoju privatnost, ali nije lepo skrivati informacije koje se tiču vas i vašeg odnosa. Sa druge strane, ukoliko je partner potpuno otvoren prema vama, to je znak da u vezi ima i poverenja i komunikacije, što su neke od ključnih stvari za stabilnu vezu.

Reči i dela su mu usaglašeni

Jako je važno da pored sebe imate osobu koja radi ono što govori, a ne da vam priča jedno, a radi nešto sasvim drugo.

 Foto: Shutterstock

Partner bi trebalo da vam daje samo obećanja koja može da ispuni, a to je važno da biste znali da li pored sebe imate osobu na koju možete da se oslonite.

Razgovara sa vama o tome kako je proveo dan

Niko ne mora sa partnerom da podeli baš svaki detalj o tome kako je proveo dan, ali generalno, ako partner voli da razgovara sa vama o tome kako je proveo dan, reč je o osobi kojoj možete da verujete.

 Foto: Shutterstock

Svakako, to pokazuje da ne skriva ništa od vas, niti zadržava važne informacije. Nekada su naizgled male stvari one najvažnije, zato obratite pažnju na to.